StoryEditorOCM
DalmacijaBODULSKA PETICIJA

Mještani i vikendaši s Velog i Malog Drvenika: Tražimo izravni povratak za Split

Piše PSD.
8. srpnja 2014. - 10:14
Zbog velikih problema s dolaskom na trajektna pristaništa u Trogiru i Segetu Donjem, stanovnici Velog i Malog Drvenika, ali i brojni vikendaši uputili su peticiju Ministarstvu pomorstva, čelništvu “Jadrolinije” i Gradu Trogiru kojom traže uvođenje jednog izravnog isplovljavanja nedjeljom s njihovih otoka prema Splitu.

Zahtjev koji je inicirala skupina vikendaša podržala su 344 otočanina i povremena stanovnika Velog Drvenika i Ploče koji su se našli u velikim teškoćama otkad je trogirska vlast počela naplaćivati parkiranje u zoni prema pristaništu kod kule Kamerlengo, a još i više od kada je smanjen “manevarski prostor” za automobile kod veza u Segetu.

Budući da mnogi vikendaši koriste izravnu liniju iz Splita prema Velom i Malom Drveniku, očekuju i povratnu partencu u istom smjeru koje zasad nema u plovidbenom redu, pa su prisiljeni prevoziti automobile na otok, po cijeni od 320 kuna za povratno putovanju, kako bi se nakon povratka mogli prevesti iz Segeta ili Trogira do Splita ili se voziti autobusima.

- Kada bi se nedjeljom, bilo u 16.20 ili u 19 sati, trajekt vraćao izravno prema Splitu, više ne bismo morali prebacivati automobil na otok ili strahovati za sudbinu naših vozila koja ostavljamo u Trogiru i Segetu, da ne govorimo o smanjivanju troškova.

Kada bi se jedno od poslojećih isplovljavanja nedjeljom poslijepodne prema Trogiru zammijenilo onim prema Splitu smanjile bi se gužve i problemi s parkiranjem u Trogiru i Segetu Donjem, ali i troškovi odlaska na otok za vikendaše i mještane - ističe Lada Ferjan, jedna od inicijatora potpisivanja peticije.

G. ZUBČIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:36