StoryEditorOCM
Dalmacijadobar posao u africi

Končarovi škverani grade platformu za Kamerun

Piše PSD.
18. srpnja 2014. - 23:55
Dobra vijest za radnike "Brodotrogira". To brodogradilište, u vlasništvu obitelji "Končar", zaključilo je ugovor s tvrtkom Perenco o gradnji nadgrađa za jack up platformu smještenu u Kamerunu.

Težina nadgrađa je oko 1000 tona, a dimenzije 28m x 22m. Kompanija "Perenco" bavi se naftom, posluje u 15 zemalja svijeta: u Europi, Sjevernoj Africi, Južnoj Americi i Jugoistočnoj Aziji.

Riječ je o neovisnoj anglo-francuskoj naftnoj tvrtki. Sudjeluje u operacijama na moru i na kopnu s proizvodnjom oko 375.000 barela nafte dnevno. Tvrtka je orijentirana na istraživanje i proizvodnju nafte.

U Kamerunu, gdje je smještena jack up platforma, djeluje od 1993, kao partner ExxonMobila i SNH-a iz Kameruna.

Strategija grupe usmjerena je prema povećanju proizvodnje i rezervama i novim mogućnostima istraživanja i razvoja. "Perenco" ima uravnotežen portfelj sa solidnom proizvodnom bazom, razvojnim projektima i velikim istraživačkim izgledima.

Ključna komponenta njihove politike jest upravljanje vlastitom imovinom primjenjujći najviše sigurnosne i ekološke standarde. Temeljitom provjerom visoki standardi prepoznati su i u "Brodotrogiru" kome je dodijeljen ovaj ugovor.

Osim dodatne popunjenosti kapaciteta u narednom periodu, što uz gradnju dva kemijska tankera od 49,500 tdw, Novogradnje 325 i 326, za vlastitu pomorsku kompaniju, osigurava visok stupanj zaposlenosti.

Ovo je iskorak "Brodotrogira" na tržišta offshore industrije s novim mogućnostima koje se otvaraju uspješnom realizacijom ovog posla, čemu su predani svi, od upravljačke do izvršne strukture.

S. D.
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:26