StoryEditorOCM
Dalmacijapremašio prognoze

Kroz Sv. Iliju prošlo točno milijun vozila - nagradu dobila obitelj iz Njemačke

Piše PSD.
1. kolovoza 2014. - 22:25
U noći sa srijede na četvrtak, prema službenim podacima Hrvatskih autocesta, kroz tunel Sveti Ilija ispod Biokova prošao je milijuntni automobil od njegova otvaranja 8. srpnja 2013. godine. Točnije, podaci od 31. srpnja govore o brojci od 1.006.105. automobila. Za to vrijeme HAC je uprihodio 16.831.629,38 kuna bez PDV-a.

Da bi obilježili iznimnu cifru, predstavnici općine Zagvozd, načelnik Miroslav Gaće i saborski zastupnik Ante Babić u četvrtak poslije podne našli su se na kućicama naplatne postaje Biokovo kako bi simbolično predali darove jednom od putnika koji se svojim automobilom kretao od Zagvozda prema tunelu i dalje prema Makarskom primorju, te bio dovoljno sretan da završi u milijuntom krugu.

Izabran je automobil s njemačkim registracijskim oznakama, a u njemu je bila obitelj Franziske i Matthiasa Altmanna iz Kolna. Oni su išli na Hvar gdje će provesti godišnji odmor. Njima je ovo već treći odmor u Hrvatskoj kojom su oduševljeni. Smatraju kako je Hrvatska uredna i čista, ali, napominju, još više treba kažnjavati one koji se ne pridržavaju čistoće.

Dajući im prigodne poklone, Gaće i Babić ponovno su iskoristili priliku te uputili otvorena pitanja resornom ministru Hajdašu- Dončiću.

- Vidljivo je sada svakome, a nadam se i ministru Dončiću, da smo imali pravo kada smo ukazivali koliko tunel znači za napredak Imotske krajine, ali i makarskog primorja. On je, ponavljam, svima odskočna daska razvoja i trebali bi u ministarstvu sada razmisliti o ukidanju, ili najmanju ruku smanjenju tunelarine za Imoćane i Makarane. Oni su predviđali 8-9 milijuna godišnje od tunelarine, a evo, naplaćeno je duplo, riječi su Ante Babića.

BRACO ĆOSIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:36