StoryEditorOCM

Na ‘Bonkuloviću’ briljirali restorani hotela ‘Jelsa’ i ‘Dvor Duboković’

Piše PSD.
12. lipnja 2014. - 23:01
Udruženje obrtnika otoka Hvara i Ceh ugostitelja općine Jelsa, uz potporu Općine i TZ-a Jelse, uspješno su organizirali redovito dobro posjećenu tradicionalnu gastronomsku priredbu ‘Bonkulović’ u baru ‘Chuara’, što je zapravo uvod u punu turističku sezonu na središnjem dijelu našega najsunčanijeg škoja.

Zadana tema bila su predjela, glavna jela i slatki deserti s jelovnika, odazvali su se ponajbolji restorani s područja općine Jelsa, a ocjenjivanje je obavio stručni žiri u sastavu: Braco Sanjin i Vicko Majić (SKMER), te Petar Hure i Hrvoje Tomičić, šefovi poznatih hvarskih restorana.

Pobjednicima manifestacije proglašeni su restorani hotela “Jelsa” (885 bodova) i “Dvor Duboković’ iz Pitava (890), drugo mjesto pripalo je restoranu “Davor” iz Zavale (865), dok je trećeplasirani restoran “Keko” iz Jelse (830 bodova).

Sve nazočne prigodno su pozdravili općinski načelnik Nikša Peronja i predsjednik Ceha ugostitelja Josip Huljić, oni su i podijelili zlatne, srebrne i brončane medalje za predjela, glavna jela i deserte, odnosno sveukupne pobjednike.

- Na ovom natjecanju osvojili smo brončanu medalju za predjelo – teleći file u tuna umaku i umaku od pečenih rajčica, a zlatne medalje za glavno jelo i slatki desert, svinjski file u tamijan umaku, te kolač od maka s umakom od zapečenih jabuka. Briljirali smo s onim što inače imamo na našem jelovniku, a osvojena priznanja dobar su pokazatelj da smo na pravom putu što se tiče naše gastroponude, tj. onoga da uvijek zadovoljimo naše drage goste - kazao je Ivica Duboković, koji zajedno sa sinom Danijelom vodi restoran “Dvor Duboković” u Pitvama.

Priredbu su popratile lokalne vinske kuće i coctail bar “Mojito” iz Jelse. Uspjeh i smisao manifestacije pohvalile su Katica Vučetić (Udruženje obrtnika) i Antonieta Trgo (SKMER).

Ulaznice od 30 kuna ugostitelji su prenamijenili za poplavom stradala područja istočne Slavonije, a u tu humanu svrhu svoga se honorara odrekla i muška klapa “Kaštilac” iz Vrboske, koja je bila zadužena za pjesmu i zabavu, tako da će na račun Crvenog križa biti uplaćeno 4800 kuna.

Tekst i foto: Mirko Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:01