StoryEditorOCM

Splitski liječnici pjevali Grabljanima

Piše PSD.
25. lipnja 2014. - 00:36
Povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja, mjesnog nebeskog patrona, župa Grab i župnik fra Duško Botica i ove su godine, 11. put za redom, svojim župljanima i brojnim gostima iz cetinskog kraja poklonili vrijedni kulturno-umjetnički program.

Na pozornici pod vedrim nebom, ispod stoljetnih vrba izraslih uz rijeku Grab, u utorak navečer izmijenjivali su se glazbenici, pjevači i plesači, a na za tu priliku postavljenim alkarskim palkama i oko njih okupilo se na stotine gledatelja. Voditeljica Danijela Babić kao prve izvođačice najavila je mlade flautistice iz Sinja Saru Romac i Maju Tomašević.

Potom je folklorno umjetničko društvo župe Grab izvelo završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta. Folklorno društvo Tribunj iz Livna na daskama pozornice u Grabu izvelo je Cursko kolo. Prigodnu predstavu izveli su članovi dramske skupine iz Prošlošca.

U završnom dijelu programa za Grabljane i njihove goste pjevali su Splitski liječnici pjevači kojima je uz korepeticiju Rozarije Samodol ravnao Blaženko Juračić, a kao posebni gosti nastupio je Ratimir Kliškić, prvak opere HNK u Splitu.

 Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:13