StoryEditorOCM
Dalmacijapravna bitka

Gradonačelnik poručio Omišanima: Dok traje spor s "Cestarom", plaćat ćete 70.000 kuna mjesečno

Piše PSD.
1. srpnja 2014. - 00:59
Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić priopćenjem je obavjestio javnost da je Grad dobio prvu bitku u ratu za povrat 1.800.000 kuna koje su ovrhom koncem ožujka ove godine bile skinute s gradskoga računa na traženje splitske građevinske tvrtke “Cestar”.

– Vraćeno nam je svih 1.800.000 kuna, a to je za Grad velika vijest – kaže Kovačić.

Općinski sud u Splitu donio je odluku, zapravo kompromisno rješenje, prema kojoj se Gradu, do okončanja sudskog postupka, vraća oduzeti novac, uz uvjet da Omišani svakog mjeseca na “Cestarov” račun uplate 70.000 kuna.

– Prvu bitku smo dobili, to je najvažnije. Ne treba ni govoriti koliko će nam značiti ovaj novac. Idemo dalje, sve do pravomoćne potvrde da smo bili u pravu kada smo tvrdili da su blokada računa, a nakon toga i ovrha, protuzakonito provedeni – tvrdi Kovačić, dodajući kako će Gradu, dobije li parnicu, biti vraćen i novac koji će od početka srpnja uplaćivati “Cestaru”.

Blokada računa, podsjetimo, uslijedila je 10 godina nakon nastanka razloga za njezino podizanje, a Kovačić je u svemu vidio političku urotu, koja je za cilj imala povratak na vlast Ivana Škaričića i njegova HDZ-a.

Mnogo je, javno je govorio Kovačić, sumnjivih činjenica vezanih uz ovrhu.

Pod a) sumnjivo je zbog čega je ovrha zatražena tek 10 godina nakon što Grad Omiš navodno nije ispoštovao sudsku nagodbu s tvrtkom “Cestar”; pod b) sumnjivo je zašto je Grad uporno, iz godine u godinu, davao nove poslove tvrtki “Cestar”, iako je još upornije od Grada masno naplaćivala kamate na svaki dug, te pod c) sumnjivo je zbog čega je uopće sklapana sudska nagodba o isplati dugova kad je Grad u to vrijeme imao dovoljno novca da odmah i u cijelosti isplati tvrtku “Cestar”.

V. VUKOVIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:59