StoryEditorOCM
Dalmacijaraj za nautičare

Otvara se Končarova Marina "Trogir": na vezu i megajahte

Piše PSD.
10. srpnja 2014. - 00:51
Iskorak prema nautičkom turizmu, koji je najavio Danko Končar nakon preuzimanja “Brodotrogira”, dobio je i prvu konturu – u četvrtak (10. srpnja) otvara se Marina “Trogir”. Riječ je o prvoj fazi projekta koji će kompletno promijeniti sliku pri ulazu u Trogir s mora, pa će, umjesto gomile željeza i inih strojeva potrebnih za gradnju i servis brodova, sada vizura biti uljepšana – brodovima!

– Servisni centar “Trogir” d.o.o., tvrtka u vlasništvu “Brodotrogira” d.d., svečano otvara prvu fazu Marine “Trogir” koja se nalazi na sjevernoj strani otoka Čiova, preko puta stare povijesne jezgre. Prvi put u povijesti otkad je ovaj prostor rezerviran za brodogradnju i remont, došlo je do promjene, na bolje. Početak je to diversifikacije i razvoja novih djelatnosti uz brodogradnju – doznajemo od Ivane Mitar, voditeljice Ureda za odnose s javnošću “Brodotrogira”.

Investirano 77 milijuna kuna

Tako je marina, u ovoj prvoj fazi od tri planirane, dobila 133 veza u moru i 80 vezova na kopnu za prosječnu veličinu plovila do 25 metara uz, naravno, sve popratne sadržaje potrebne nautičarima.

– Specifično je to da imamo četiri veza za megajahte veličine 50 metara. To je tek početak. Nakon sezone nastavljamo s radovima, a naš cilj je biti marina s pet sidara koja će ispunjavati želje i najzahtjevnijim nautičarima koji plove našim Jadranom i koji će tek ploviti – doznajemo u Servisnom centru, koji se diči dugogodišnjom tradicijom brodogradnje i remonta svih vrsta brodova, od trgovačkih jahti, megajahti i superjahti.

Ujedno treba istaknuti kako je u prvoj fazi investirano oko 77 milijuna kuna, te je zaposleno 18 novih djelatnika. A kako se planira nastavak radova nakon ove ljetne sezone, bit će potražnje i za još radnih mjesta budući da će na kraju cijelog posla Marina “Trogir” imati ukupno 256 vezova za plovila veličine od 12 do 25 metara, te 30 vezova za megajahte, za one luksuzne ljepotice i do 120 metara dužine.

Zacrtani ritam druge faze je 2015. godina, te ona treća završna do 2018. godine, a uz što je novouređeni prostor marine upotpunio dosadašnji vizualni identitet zaljeva, Marina “Trogir” nautičarima, osim čuvanja njihovih plovila, nudi i usluge servisiranja i održavanja, a na raspolaganju će im biti i restoran, bar, trgovine i parkiralište, kao i ostali sadržaji za nautičare.

GORDANA DRAGAN

Stiže i Milanović

Svečano otvaranje Marine Trogir zakazano je za četvrtak u 21.30. Uz brojne uzvanike, najavljen je i dolazak premijera Zorana Milanovića.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:35