StoryEditorOCM
Dalmacijamega projekt

Supruga Danka Končara: Pogled na Trogir više nije isti; Čačić i Milanović izljubili se na svečanom otvaranju

Piše PSD.
11. srpnja 2014. - 01:35
Servisni centar „Trogir“ d.o.o., tvrtka u vlasništvu „Brodotrogira“ d.d. večeras je upriličila svečanost otvaranja prve faze Marine “Trogir“ kojoj je nazočio premijer Zoran Milanović sa suprugom Sanjom, a u njegovoj pratnji bila su i tri ministra: Darko Lorencin, Arsen Bauk i Gordan Maras.

Prvi put u stogodišnjoj povijesti brodogradilišta koje je po kvaliteti izrađenih brodova poznato u svijetu, njegova sjeverna obala nasuprot povijesne jezgre dobila je novi izgled koji je u potpunosti promijenio izgled ulaza u trogirsku luku.

Marinu koja ima 130 vezova u moru te 80 na kopnu za brodove veličine do 25 metara kao i četiri veza za megajahte do 50 metara otvorila je Jelena Manojlović, supruga vlasnika brodogradilišta Danka Končara.

- Čekali smo je 15 godina, a na kraju je dobili relativno brzo. Pogled na Trogir više nije isti - kazala je zahvalivši se prvenstveno radnicima i projektantima škvera što su kako je istaknula napravili pravo čudo i ono što će donijeti novi život te nove goste i perspektivu Trogiru.

Pozdravljajući goste „pobrkala„ je imena ministara i župana Zlatka Ževrnje što je bilo izuzetno simpatično brojnim uzvanicima te je zaradila gromoglasni pljesak.

- Držim palčeve i za brodogradilište (pretpostavlja se da je mislio na zadržavanje brodograđevne djelatnosti), a za mene je super da je ovako krenulo. Kada sam prije godinu dana u Bruxellesu mogao reći nekoliko riječi kazao sam da je Hrvatska zemlja koja tradicionalno živi od mora. I svaki put kad se ovako nešto otvori sretan sam, jer to znači život - rekao je premijer Milanović izrecitiravši Bodulsku baladu s dodatkom u zadnjem stihu kako zgrbljeni nismo već idemo naprijed uspravljeni.

Kraj svečanosti bio je vrlo impresivan s laserskim showom tijekom kojega se izmjenjivao napis Marina za 21. stoljeće te vatreni ispis Marine sa srebrnim prskalicama. Među uzvanicima bili su trogirski čelnici gradonačelnik Ante Stipčić i njegovi zamjenici, te brojni turisti.

Susret Milanovića i Čačića

Otvaranju Marine nazočio je i Radimir Čačić koji je plijenio veliku pozornost. Bila je to prilika za prvi susret s premijerom Milanovićem nakon izlaska iz zatvora.

Srdačno su se pozdravili i poljubili. Čačić je kazao kako se u Trogiru susreo s bivšim stranačkim kolegama te grupom poduzetnika koji su zainteresirani za ulazak u njegovu novu stranku koja je u osnivanju.

Kazao je kako se s Vesnom Pusić nije čuo te da ni nema namjeru. Što se tiče Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović, predsjedničkih kandidata, pohvalio je oboje kako su vrlo kvalitetni, ali rekao je da prednost neće dati ni njoj ni njemu dok ne osnuje stranku. Nakon toga će se opredijeliti, ustvrdio je.

Gordana Dragan
Foto: Jakov Prkić / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:06