StoryEditorOCM
Dalmacijanebrojena prazna obećanja

Građanska inicijativa za brzu cestu dijelila letke i vodu: Dosta nam je čepa od Omiša do Splita!

Piše PSD.
2. kolovoza 2014. - 14:45
Građanska inicijativa za brzu cestu Trogir – Omiš u subotu ujutro je na ulazu u Omiš dijelila letke i boce vode putnicima u koloni vozila te na taj način prosvjedovala zbog obećanja raznih vlada, koje su svaka u svoje vrijeme najavljivale otvaranje radova brze ceste Trogir – Omiš, a to još uvijek nisu učinile, priopćila je Inicijativa.

Ni ova Vlada, kako navode, nije svjesna da je Jadranska magistrala od Trogira do Omiša najzagušenija prometnica u Hrvatskoj. Još 2008. godine mjerenja su pokazala da njome dnevno prođe 50 tisuća vozila, što je više od bilo koje prometnice u Hrvatskoj te više nego kroz naplatne kućice u Lučkom, podsjeća Inicijativa.

Ljeti su kolone automobila na ulazu u Split ili Omiš duge po desetak kilometara, a udaljenost koja se u normalnim uvjetima prijeđe automobilom za petnaestak minuta ljeti traje po nekoliko sati, podsjećaju članovi Inicijative i tvrde kako je onemogućen normalan život ljudima koji žive na ovom pravcu, odlazak na posao te odlazak liječniku.

Napominje također kako od Splita, tj. Strožanca do Omiša, ne postoji alternativni pravac, koji bi za vrijeme gužvi pomogao ljudima doći do svog odredišta.

Inicijativa tvrdi kako ova cesta uvijek ispada s liste prioriteta. Ističe kako najnovija obećanja najavljuju da će dio ceste od Stobreča do Omiša ući u investicijske planove od 2016. do 2020. godine, te ocjenjuje kako prozirna obećanja svaki put dolaze prije izbora.

Inicijativa je 2012. organizirala potpisivanje peticije koju je potpisalo gotovo 3000 ljudi i koju je uputila Vladi, a nakon novih obećanja sad pozivaju građane da kontaktiraju Vladu preko telefona, e-maila i Facebooka kako bi napokon izgradila ovu cestu i omogućila normalan život za gotovo 500.000 stanovnika te istom broju turista ljeti koji gravitiraju ovom prostoru.

Ne želimo čekati nego želimo vidjeti rezultate odmah! - zaključuju u Inicijativi.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:41