StoryEditorOCM

Pobjeda se slavila i u Kaštel Starom

Piše PSD.
5. kolovoza 2014. - 10:22
Slavili su Kaštelani i njihovi gosti i prijatelji iz Zajednice udruga Hvidre Požeško-slavonske županije, sinoć na Portu u Kaštel Starom do kasno u noć 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja uz dobru pismu i još bolju spizu, spojivši i na taj način ova dva kraja Lijepe naše.

Pod nazivom „Da se ne zaboravi“, kaštelanska je Hvidra i ove godine pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, svojim sugrađanima darovala cjelodnevni program koji je sinoć završen velikom feštom na Portu, u kojem su svi imali priliku razgledati i ratni brod HRM-a Šolta, te kušati dalmatinske i slavonske specijalitete, uključujući i pečenog vola.


Ističući značaj vojno-redarstvene akcije Oluja, koja je započela je 4. kolovoza 1995. godine i prisjećajući se ponosa i suza u očima dan kasnije kada se s kninske tvrđave zavijorila hrvatska trobojnica, čestitke sugrađanima na ovom velikom prazniku uputili su gradonačelnik Ivan Udovičić, predsjednici Hvidre Kaštela i RH Ivica Gagić i Josip Đakić te Mato Sigurnjak u ime Zajednice udruga Hvidre Požeško-slavonske županije, naglašavajući kako je ovo još jedna potvrda da smo ponovno jedinstveni.

U spomen na poginule branitelje Kaštela i Kaštelanske zagore te njihovog nedavno preminulog kolegu iz Požege, u zrak je pušteno i 59 lampiona, a među gostima sinoć su se našli i saborski zastupnik Ante Sanader, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba Ante Deur, admiral Ante Urlić.

Uz tenora Nedu Kovačeva, žensku klapu Štorija, te članice ženskog tamburaškog sastava Kćeri ravnice, koje su po završetku nastupa povele i „vlakić“ preko Porta, proslavu je začinila, kao šlag na kraju, grupe Bomba, nižući hitove, pa pjesme, plesa i dobrog štimunga nije nedosotajalo.

Održavanje ove tradicionalne proslave, inače, uz organizatore su omogućili Grad Kaštela, Turistička zajednica grada Kaštela, Zračna luka Split, Adria plin, Bradvica, Županija Splitsko-dalmatinska, Vodoprivreda Split, Beton Trogir, Kerum, Konzum, Ožujsko, Mesnica Mrki, mesnica Tangar, braniteljska zadruga Kaštelanski crljenak, Cemex, Adria čelik, Eko graf i Uni rent.

Piše Jadranka Matić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:45