StoryEditorOCM
Dalmacijalaureati

Kaštela: Nagrade za životno djelo don Boži Renjiću i posthumno Anti Dadiću

Piše PSD.
21. veljače 2015. - 09:01
Kaštelani slave Dan grada. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, 4. ožujka, bit će uručena javna priznanja pojedincima i udrugama.

Tako će Nagradu za životno djelo primiti posthumno Ante Dadić, i to za doprinos u razvoju planinarstva i dugogodišnji rad u HPD-u “Kozjak”, te za iznimne zasluge u Domovinskom ratu. Ista nagrada pripast će i don Boži Renjiću, za poseban doprinos promicanju duhovnog razvoja, za humanitarno djelovanje te za obnovu sakralnih objekata u Kaštel Gomilici.

Osobne nagrade pripast će posthumno dugogodišnjem vatrogascu Ivanu Miolinu, Mariju Pašaliću za osobita postignuća u nogometu te maestru Jurici Karuzi koji svoj pečat ostavlja u kulturi Kaštela.

Skupne nagrade primit će Udruga umirovljenika “Lažani”, za petnaestu obljetnicu djelovanja i doprinos životu umirovljenika, udruga mladih Koma za desetu obljetnicu i doprinos u organizaciji brojnih zabavnih i humanitarnih događanja, bratovština Gospe od Karmela za doprinos u obnovi sakralnih objekata i organiziranje različitih događanja, te Udruga tjelesnih invalida, koji su obilježili dvadeset godina postojanja, za doprinos u kvaliteti života osoba s invaliditetom. Posebna nagrada za humanost pripast će Mariju Čurkovu za nesebično spašavanje člana posade broda.

A gdje je Ankica Babin?

– Nagrade se dodjeljuju za izniman doprinos u prošloj godini, a ne zbog toga što je neka udruga obilježila neku godinu djelovanja, te stoga nabrajanje obljetnica nije potrebno – ustvrdio je SDP-ov vijećnik Dražen Đaković.

Vijećnici Berketove liste i SDP-a kritizirali su činjenicu da Komisija u prijedloge nije uvrstila Udrugu antifašističkih boraca za skupnu nagradu te dugogodišnju ravnateljicu Muzeja Ankicu Babin za nagradu za životno djelo.

Predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Denis Ivanović kazao je kako je to odlučeno većinom glasova članova Komisije i kako je riječ o osobnim odlukama.

HDZ-ovac Joško Botić, inače član Komisije za javna priznanja, obrazložio je izostavljanje Ankice Babin činjenicom da “ima vremena za njezinu nagradu”, napominjući kako se “nagrada ne mora dodijeliti odmah nakon završetka karijere”.

Iako je prvotni prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja bio da se nagrađenima za životno djelo dodijeli novčana nagrada u iznosu od pet tisuća kuna, kako je izvijestio Denis Ivanović, naknadno je održana telefonska sjednica Komisije, pa je pred vijećnike stigao prijedlog da novčana nagrada iznosi 10.000 kuna, kao što je to bilo do sada. Vijećnici su i taj prijedlog jednoglasno prihvatili.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:01