StoryEditorOCM

Trilj: stipendije svim studentima

Piše PSD.
5. veljače 2015. - 08:52
Odlukom gradonačelnika Ivana Šipića Grad Trilj u ovoj akademskoj godini povećao je broj studentskih stipendija za gotovo četiri puta. Do sada su Triljani stipendirali samo nadarene studente. Prošle akademske godine dodijelili su nešto više od 30 stipendija u mjesečnom iznosu od 500 odnosno 600 kuna, ovisno o mjestu studiranja.

Zbog ekonomske krize koja je srezala financije brojnih obitelji triljskih studenata da su mnogi bili prisiljeni razmišljati o prekidu studija ili odustajati od nakane studiranja, rodila se ideja da se iz gradskog proračuna za stipendiranje izdvoji veći novčani iznos tako da stipendije dobiju svi redoviti studenti.

O toj ideji provedena je anketa među samim studentima koji su je zdušno podržali. Rezultati ankete omogućili su Triljanima da pri donošenju gradskog proračuna za ovu godinu planiraju potrebna sredstva za stipendije.

Nakon svega iz triljske gradske uprave pozvali su sve redovite studente da podnesu zahtjev za stipendiju. Na osnovi pristiglih zahtjeva gradonačelnik Ivan Šipić donio je odluku da se za ovu akademsku godinu dodijeli 121 studentska stipendija od po 500 kuna mjesečno.

- Donijeli smo odluku kojom mlade Triljanke i Triljane želimo poticati da uče, jer bez znanja nećemo biti društvo napretka. Razvojni programi na kojima radimo, za koje smo već dobili više od 15 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova, a na drugim projektima koje također namjeravamo sufinancirati EU novcem uvelike radimo, tražit će angažman velikog broja visokoobrazovanih stručnjaka. Vjerujem da će to biti upravo studenti koje stipendiramo - kaže gradonačelnik Šipić.
T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:25