StoryEditorOCM
DalmacijaU ETER SA ŠKOJA

Supetarski radioklub "Vidova gora": u 42 godine rada nikad toliko djece kao danas

Piše PSD.
13. travnja 2015. - 15:52
Još nikada u povijesti supetarskog radiokluba nije bilo toliko mladih članova kao ove godine.

Njihova dob, vjerovali ili ne, kreće se od jedanaest do dvanaest godina. Svi su učenici osnovne škole u Supetru, a ima ih sedmero - s puno zadovoljstva priča Ivica Pavišić, predsjednik radiokluba ‘Vidova gora’, koji već desetljećima uspješno mladima prenosi ljubav spram radioamaterstvu.

Najmlađi je Jure Šolić s jedanaest godina, a odmah iza njega su Dinko, Duje, Paolo, Dario, Toni i Jerko, svi po dvanaest godina ‘životnog staža’’.

Svi su oni nedavno položili stručni ispit za radioamaterskog operatera P-razreda i dobili zaslužene svjedodžbe. Ovih su dana završili i svoje prve elektroničke sklopove, malene multivibratore koji će im poslužiti za učenje telegrafije. Njihova realizacija okončana je uspješno zahvaljujući pomoći barba Jakova koji je u svojoj ‘furdi’ našao potreban broj visokoomskih slušalica.

Nakon ovog slijedi ozbiljniji rad, najavio je Ivica Pavišić, na radiouređajima kako bi se osposobili za skora prva natjecanja.

Ovo je prvi put da su u rad radiokluba uključeni učenici petih i šestih razreda Osnovne škole, no trud se isplatio, a moći će ostati u klubu koju godinu duže dok ih školske obveze ne odvedu u Split. Poznato je, naime, da većina završenih osmoškolaca odlazi u Split na daljnje školovanje.

Tako se, pojasnio je predsjednik Pavišić, sedmaši i osmaši nisu dobro ni zagrijali uz radiouređaje, a već moraju otići. Ipak se većina vikendom javi i sudjeluje u aktivnostima svog kluba kad god je to potrebno.

- Radioklub “Vidova gora” djeluje već 42 godine i po tome je bez premca u Supetru, a kroz to vrijeme stalno je poticao društveno koristan rad s posebnim naglaskom na rad sa mladima.

Njima su vrata Radiokluba “Vidova gora” uvijek širom otvorena - zaključio je Pavišić.

PIŠE I SNIMA: Ivica Radić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:12