StoryEditorOCM
DalmacijaMašošef

Sućuračka riva puna mirisa iz teća, lonaca, kužina na kotač...

Piše PSD.
22. kolovoza 2015. - 22:13
Da su kaštelanski gradski oci kojim slučajem danas bili na svome radnom mjestu, zasigurno bi ih na obližnju sućuračku rivu izmamili mirisi koji su se širili iz teća, lonaca, kužina na kotače. 

Na ovogodišnjem Mašošefu "snage" je odmjerilo devet ekipa a za oko su nam zapeli sućurački vatrogasci čija je tećetina obujma, ni manje ni više nego 350 litara, ali i policajci-Plavi vitezovi koji su svoje jelo prigotovljavali u pokretnoj kužini-a takve, kako su nam kazali nema nigdi na svitu. 

Umisto čevapčića sinoć je oko tisuću posjetitelja u Sućurcu uživalo u hobotnici sa njokima, gulašu od hobotnice i sipe, vepru s Kozjaka, čobancu od divljači, telećem gulašu, rižotu od kozica, srdelama ala Pela i orzu s junetinom. 

Isikle su vridne ruke natjecatelja na desetke lika kapule, češnjaka, i drugih sastojaka, a u najvećoj teći, onoj sućuračkih vatrogasaca krčkalo se čak 27 kila hobotnice, 10 kila sipe, 2 kila pancete, a sve se zalilo sa 10 litara domaćeg vina.

JAKOV ŽARKO, VOJKO BAŠIĆ/ CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:24