StoryEditorOCM
Dalmacijapolicijski bilten

U Trogiru vozač pištoljem prijetio policajcima; Pronađen huligan koji je s dvorane ŠC Gripe bacio na ženu s djetetom betonski blok

Piše PSD.
6. siječnja 2016. - 12:05
Provedeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom koji se sumnjiči da je 18. prosinca oko 21.15 sati, u Splitu, krugu ŠC „Gripe“, sa dvorane bacio betonski blok, kojim je u rame udario 40-godišnjakinju koja je prolazila ulicom sa sinom.

Oštećena nije zatražila liječničku pomoć.

Protiv maloljetnika je podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež.

Prijetio pištoljem policijskim službenicima

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Sumnjiči se da je prethodnu večer oko 18.20 sati u Trogiru, Obala kralja Zvonimira, u trenutku kada su ga policijski službenici pokušali legitimirati izašao iz vozila držeći u ruci pištolj uperen prema policijskim službenicima prijeteći da će ih ubiti.

Policijski službenik mu je izdao zapovijed da baci oružje na pod, nakon čega je 21-godišnjak pobjegao. Ubrzo je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Odbačeni plinski pištolj repetiran sa metkom u cijevi pronađen je u moru.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga osobnog vozila i stana kojeg koristi te je pronađeno streljivo za plinski pištolj koje je oduzeto. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju obzirom da oružje nije prijavio i što je takvo oružje koristio za napad. Uz kaznenu prijavu zbog prijetnje policijskim službenicima doveden je pritvorskom nadzorniku.

PSD; FOTO: Arhiva/EPH



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:22