StoryEditorOCM
Dalmacijaod zagore do otoka

Policijski bilten: tukli policajce, razbio susjedu auto, poprskao vozača Prometa, švercali meso ...

Piše PSD.
13. veljače 2015. - 11:17
Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom koji se sumnjiči da je 11. veljače u gradu Hvaru kamenom razbio stražnje vjetrobransko staklo na osobnom vozilu Mercedes u vlasništvu 76-godišnjaka. Nadalje se sumnjiči da je 76-godišnjaku početkom veljače putem mobitela uputio prijetnju. Uz kaznenu prijavu za oštećenje tuđe stvari i prijetnju predan je pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za razbojništvo

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom koji se sumnjiči da je 22. veljače prošle godine oko 19.20 sati, u Solinu, u prodavaonici prijetio nožem zaposlenici pokušavajući otuđiti novac. Podnijeto je Posebno izviješće nadležnom Državnom odvjetništvu.

Napad na službene osobe

Dvoje stranih državljana prijavljeno je tijekom četvrtka za napad na službenu osobu. Incident se dogodio u Supetru kada su 29-godišnja državljankom BIH-a i 27-godišnjim državljanin Crne Gore iza ponoći u
Supetru zatečeni u vozilu u alkoholiziranom stanju.

Odbili su dati na uvid dokumente, te su vrijeđali i fizički napali policijske službenike koji su ih priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Najprije je u napad krenula žena koja je čak i ogrebala policajca dok je njen prijatelj "aktivniji" bio u policijskoj postaji gdje je nakon dovođenja na ispitivanje lupao po inventaru.

Uz kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu predani su pritvorskom nadzorniku. Kod muškarca a žene je utvrđen visok stupanj alkoholizirnaosti,više do 1.5 promila alkohola u krvi.

Na licu mjesta za vrijeme incidenta je bila i treća osoba,ali se ona pristojno ponašala i nju policija nije prijavljivala.

Izbjegavanje carinskog nadzora

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 34-godišnjaka od kojih su jednog prethodni dan policijski službenici za zaštitu državne granice na području mjesta Slivno zaustavili dok je upravljao osobnim
vozilom mercedes.

Pregledom vozila uočena je veća količina smrznutog mesa, te je uhićen i doveden u policijsku postaju. Uz nalog je obavljena pretraga vozila u kojem je pronađeno ukupno 237 kg mesa.

Drugi 34-godišnjak se sumnjiči da je sudjelovao kao prethodnica upravljajući vozilom passat. Nadalje je utvrđeno da je mercedes prepravljen u dijelu prtljažnika i stražnjih sjedala, a meso su prokrijumčarili iz BIH u Hrvatsku prelazeći granicu izvan carinske i policijske kontrole na području Runovića. Uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku.

Napadnut vozač gradskog autobusa

Prava drama se događala u prometovom autobusu na liniji br. 9 kada je u četvrtak nešto prije podne u bus ušao nepoznati muškarac i sprejom poprsako 41-godišnjeg vozača T. M..

Između vozača i motociklista je nešto ranije zaiskrilo tijekom vožnje zbog neusglasica u prometu. Kad je vidio da je autobus stao na postaji u ulici Zagorski put, motociklist je ušao u gradski autobus i pred iznenađenim putnicima sprejom poprskao vozača autobusa kojem je pružena liječnička pomoć i utvrđene lakše ozljede.

Muškarac se nakon napada udaljio motociklom. Traga se za počiniteljem.

M. D., PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:39