StoryEditorOCM
Ljepotanutritivne vrijednosti

Smrznuto ili svježe povrće - znate li koje dulje čuva hranjive tvari?

Piše PSD.
27. ožujka 2015. - 16:15
Nedavno provedeno istraživanje doc. dr.sc. Darije Vranešić Bender i njezinog tima prvo je domaće istraživanje koje se bavi usporedbom nutritivnih vrijednosti smrznutog i svježeg povrća.

Cilj istraživanja je bio usporediti razinu pojedinih vitamina poput vitamina A i C u smrznutom i svježem povrću nakon uobičajenog kućnog skladištenja povrća u hladnjaku i zamrzivaču.

Dobiveni rezultati su pokazali kako je sadržaj hranjivih tvari duže očuvan u smrznutom povrću u usporedbi sa svježim koje se nekoliko dana čuva u hladnjaku.

Provedeno istraživanje je bilo temelj nove Ledo kampanje „Ledo čuva najbolje“ u kojoj se ističe kako je voće i povrće neizostavan dio uravnotežene prehrane, a zahvaljujući Ledu ono je dostupno tijekom cijele godine.

Istraživanje koje je pr...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:36