StoryEditorOCM
DalmacijaPrevrtljivi rujan

Danas snažni udari juga, a u srijedu povratak ljeta i +35!

Piše PSD.
14. rujna 2015. - 10:53
Tjedan započinje jugom, naoblakom i mogućom kišom, a od srijede sve sunčanije i sve toplije, ponegdje i vrlo blizu vrućih 35 stupnjeva!

Tako se u cijelosti obistinila vremenska prognoza koju smo prije nekoliko dana objavili na našem portalu, jer će nakon prolaznog naoblačenja prva dva dana u tjednu doista uslijediti još jedan val topline, a mjestimice i vrućine.

Što nas čeka danas? Jugo je već jako, a do kraja dana će još pojačati, na oko 35 do 50 čvorova, najvljuju u DHMZ-u, dok se slabljenje očekuje tek sutra.

Za razvoj ove situacije nad Jadranom kriva je plitka ciklona s Ligurskog mora koja je talijanskom području već donijelo jako grmljavinsko neverijeme, a dio tog pogoršanja već se osjeća i kod nas. Tako će promjenjivo občano vrijeme označiti dan na cijelom Jadranu, na sjevernom popodne s pljuskovima i grmljavinom, sutra i na srednjem Jadranu s mjestimičnom kišom, a prema jugu sve sunčanije, bez kiše.

Takvo vedro jugo neće se svidjeti meteoropatima, no od srijede i za njih i one koji vole vrućine stižu bolje vijesti; više sunca i do kraja tjedna sve toplije, pravo ljetno vrijeme pri kraju kalendarskog ljeta.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:40