StoryEditorOCM
Dalmacijagradsko vijeće

Nastavlja se kriza u Vrgorcu: Pranić Grljušiću postavio 15 uvjeta ili idu novi izbori

Piše PSD.
29. prosinca 2015. - 22:16
Vrgoračka politička kriza se nastavlja, na petoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak navečer nije donijet proračun za 2016. god u iznosu od 20.400,000 kuna.

Naime, predsjednik Gradskog vijeća Ante Pranić (NLM), postavio je zahtjev gradonačelniku Rudolfu Grljušiću (HDZ) od 15 točaka, odnosno uvjeta koje treba ispuniti do 31. ožujka, ako želi da se usvoji proračun za 2016. god.

Pranić je te zahtjeve, neslužbeno doznajemo, usuglašavao tijekom utorka s vijećnicima SDP-a i HNS-a.   

Uglavnom, te točke odnose se na amandmane NLM-a, koje su predložili prije mjesec dana, tijekom izglasavanja proračuna za 2015. god, te na reorganizaciju Gradske uprave, poduzeća i ustanova. Nakon stanke od pola sata, Grljušić se s vijećnicima Domoljubne koalicije ponovno vratio za stol.

- Ovo je presedan, ne znam kako bi prokomentirao ovih 15 točaka, kao koalicijski sporazum na pola mandata. Među tih 15 točaka ima i dobrih stvari, i mi na tim stvarima već radimo. Što se tiče vaših amandmana za 2015. god, oni se nisu mogli realizirati, jer je financijska situacija bila teška. No, ja sam pokazao dobru volju i uvrstio sve vaša amandmane u proračun za 2016. god.

Ovi zahtjev donijeti su na prečac, i ja bez konzultacija sa svojom strankom i  koalicijskim partnerima, ne mogu to potpisati, neke stvari nisu u skladu sa zakonom, ti ljudi predstavljaju birače koji su meni dali povjerenje. Tražio bih odgodu - kazao je Grljušić.

Nakon konzultacija predsjednika Gradskog vijeća Ante Pranića, gradonačelnika Rudolfa Grljušića, te vijećnika SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSP AS, HDZ-a, s dnevnog reda je skinut prijedlog proračuna, a uvrštena odluka o privremenom financiranju od tri mjeseca, koja je usvojena s 14 glasova za i jednim protiv.

Rade Bobanac ispred SDP-a dodao je kako je ovo demokratski iskorak, u kojem treba „spasiti Vrgorac“.

Dok je Ante Pranić kazao kako je sretan što Vrgorčani neće po treći put izaći na prijevremene izbore u tri godine, da im se cijela Hrvatska sutra smije.

Vijećnik HSP AS Ante Mihaljević istaknuo je kako Vrgorcu ne trebaju novi ratovi, zbog kapitalni investicija koje su već prethodno dogovoreno, i da je svakako dobro da se još jedanput sjedne za stol.

- Nikome nije do novih izbora, građanima je puna kapa izbora, novi izbori bi zaustavili neke kapitalne projekte i investicije u vrijednosti od nekoliko milijuna kuna. Gradska uprava radi, iako se nekima to ne čini - naglasio je na kraju sjednice Grljušić.

MATE PRIMORAC
Foto: Ivo Ravlić / EPH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:51