StoryEditorOCM
DalmacijaIN MEMORIAM

Obljetnica u Željezari: cvijeće i svijeće u znak sjećanja na Milana Prnjaka

Piše PSD.
3. kolovoza 2014. - 13:16
U veljači prošle godine dobio je posao u “Adria čeliku”. Samo šest mjeseci nakon, u istoj toj kaštelanskoj tvrtki ugasio se život 34-godišnjeg Milana Prnjaka iz Kaštel Sućurca. Smrtno je stradao u proizvodnom pogonu, tek 15 minuta nakon što je došao raditi treću smjenu. Na njega je pao kolotur težak oko dvije tone, spasa mu nije bilo.

Na dan pogibije, 1. kolovoza bivši kolege, prijatelji, poznanici i susjedi naseljeni kraj željezare koji su ga poznavali, paljenjem svijeća Milanu su na prvu godišnjicu smrti odali počast, a među njima nismo mogli primijetiti nikoga iz aktualne uprave. Milanova slika jučer je postavljena na ulaz pred tvornicu, a emocije i suze onih koji su ga se sjetili mogle su se vidjeti na svakom koraku. Pamte ga kao dobrog kolegu, prijatelja, za njim je ostala supruga i troje djece.

- Evo vidite, i bivši i sadašnji djelatnici, kao i prijatelji i rodbina došli su obilježiti ovu tužnu godišnjicu smrti našeg Milana koji nam je bio kolega, ali prije svega prijatelj kakvoga se teško može naći. Teško se prisjetiti svega toga, njegova smrt svih nas je pogodila. Pogađa nas što danas svi nismo mogli ući na mjesto njegove pogibije u tvornice. Nije mi jasno zašto to nisu dozvolili i vama novinarima i svima ostalima koji su došli, nego samo zaposlenima - kazao nam je Damir Prnjak, dojučerašnji zaposlenik “Adria čelika”.

Predsjednik Uprave “Adria čelika” Maxim Semenyak, odgovarajući na novinarske upite, zašto svima nije dozvoljeno da uđu u proizvodni pogon i zapale svijeću na mjestu gdje je poginuo nesretni Prnjak, kazao je kako oni nikome ne priječe da obilježi godišnjicu, no za ulazak svih u krug tvornice trebalo je ogranizirati sigurnosne mjere.

- Nama je žao zbog ovog slučaja i radimo sve da se ovako nešto više ne dogodi. I bivša i sadašnja uprava surađuju s obitelji poginulog Milana Prnjaka pridržavajući se sporazuma koji s obitelji ima tvrtka - izjavio je Semenyak.
JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:23