StoryEditorOCM

Josipović u Sinju: Lakše bi nabrojao s kime se od svjetskih vođa nisam sastao

Piše PSD.
16. prosinca 2014. - 22:16
Predsjednički kandidat Ivo Josipović u utorak navečer održao je tribinu u hotelu Alkar na kojoj je Sinjanima govorio o svom izbornom programu s naglaskom na ustavne promjene. U nastavku je odgovarao na pitanja.

Jedno je postavila i dr.sc.Danica Ramljak, koja je kazala: Vašoj protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović javno sam postavila 10 lakih pitanja. Do sada sam dobila odgovor samo na jedno i to putem medija od gospođe Kosor koja potvrđuje da Vlada u Zagrebu nije znala da ona na dužnosti hrvatskog veleposlanika u Washingtonu pregovara o odlasku u NATO. Ali sam zato dobila puno napada i prijetnji, a u napade na mene uključuju i članove moje obitelji.

Vama ću postaviti samo jedno pitanje, a još 9 pitanja za Vas objavit ću na fejsu. Pitanje je slijedeće: Optužuju Vas da se prečesto sastajete s čelnicima zemalja u regiji, a premalo s onima izvan. Zašto je tomu tako i s kim ste se sve sastajali izvan regionalnog okvira?
- Na početku prvog mandata rekao sam da nam je primarni cilj ulazak u EU. To smo ostvarili. Moja druga zadaća bila je uspostava dobre suradnje sa zemljama u regiji. To je naš vrhunski nacionalni interes. Radi sigurnosti, mira i stabilnosti. Imamo puno pitanja koja moramo rješiti sa susjedima. A to se bez suradnje ne može. U svom drugom mandatu ja ću nastaviti europsku, ali i regionalnu politiku. Kada me pitate s kojim sam se sve državnicima susretao izvan regije morao bih predugo nabrajati. Na primjer sa Svetim Ocem pet puta, više puta s predsjednikom Obamom, predsjednikom Kine, japanskim princom i princezom, britanskom kraljicom, kancelarkom Merkel, predsjednikom Francuske... Lakše bih, možda, nabrojio s kim se nisam susreo – kazao je Josipović.


TONI PAŠTAR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:07