StoryEditorOCM
Dalmacijana klisu sto na sat

Jaka bura puše u cijeloj Dalmaciji, na Svetom Juri 4 stupnja, u srijedu nova ciklona

Piše PSD.
21. rujna 2015. - 12:17
Jaka bura puše u cijeloj Dalmaciji, a temperatura na biokovskom vrhu Svetom Juri snizila se na svega 4 stupnja.

Zbog jakih udara jednim dijelom je paraliziran cestovni i pomorski promet, a najjače, orkanske udare, od čak 158 kilometara na sat zabilježeni su na Paškom mostu.

Bura je, što je uobičajeno paralizirala pomorski promet na tom području, pa su zbog bure u prekidu  trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak).

Na makarskom području bura je dostigla brzinu od 100 kilometara na sat te, na žalost, razbuktala požar u Tučepima.

Kako navode u 'Crometeu', bura je u Brelima  bila još brža, čak 110 kilometara na sat, a premda puše u cijeloj Dalmaciji bura jutros nije značajnije ohladila ovo područje.

Tako je posvuda u ranim jutarnjim satima bilo od 13 do 20 stupnjeva, najhladnije u Zagori, no osjet hladnoće je zbog bure bio niži za nekoliko stupnjeva zbog čega se tražila topla odjeća.

Od noćas bura divlja i na širem splitskom području, tako su na Klisu zabilježeni udari od 100 kilometara na sat, a olujna bura je i na šibenskom području.

Zbog jake i na udare orkanske bure iz HAK javljaju kako je još uvijek i dalje za sav promet zatvorena državna cesta  Maslenica-Zaton Obrovački, a samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala od Senja do Karlobaga te Paški most.

Dobro je što će bura tijekom dana oslabiti, a kako sati budu odmicali, bit će sve više sunca. U danima koji slijede sve stabilnije, a nova promjena vremena nazire se u srijedu, a donijet će je ciklona Helga.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:45