StoryEditorOCM
DalmacijaDIVLJAČKI POHOD

Izgrebao sedam vozila, a u auspuhe ugurao pijesak

Piše PSD.
7. kolovoza 2014. - 12:01
Nepoznati vandal bio je vrlo aktivan u Kaštel Sućurcu u srijedu ujutro – na tamošnjoj rivi, u Ulici don Ivana Čulina, oštrim je predmetom temeljito izgrebao i oštetio najmanje sedam vozila. Neka vozila dodatno je “unakazio” uguravši im u auspuh pijesak koji je skupio u blizini, između stabala.
– To se nije dogodilo noću, nego kad je već odavno svanulo, u srijedu nakon 6.30. Moja je cura tada išla na posao i na mojem autu nije primijetila nikakvu ogrebotinu, a ja sam se šokirao kad sam oko 11 sati došao do auta. Kako sam radio u pekari u noćnoj smjeni, kasno sam ustao i tada sam na svojem BMW-u 5 vidio ovo što i vi vidite. Sve je izgrebano i šteta iznosi najmanje 1500 eura. Morat ću opiturati cijeli auto, a nemam kasko osiguranje i taj ću vandalizam očito morati platiti iz svojeg džepa – rekao nam je 31-godišnji Ante Kuduz.

Napominje da su policajci došli već pet minuta nakon što je prijavio štetu, ali je, po njegovim riječima, policija poslala krim-inspektore na teren tek kad im je rekao da će o svemu obavijestiti Slobodnu Dalmaciju, što je na kraju i učinio.

Prebrojavamo oštećena vozila, a u oči nam upadaju opel zafira talijanske registracijske oznake i toyota auris francuske registracije, koje su dobro “išarane” oštrim predmetom.

– Bio je tu i automobil jednog Poljaka, ali čovjek je imao neodgodivog posla pa je morao ići, tako da njegov auto ne možete fotografirati. Dobro su se usrećili strani gosti s ljetovanjem u našem malom mistu – govore nam mještani koji su, kao i mi, promatrali policijski očevid.

– Snimite ovu crvenu škodu fabiju. Na njoj je ta budala oštrim predmetom urezala riječ “peder” i ukrasila ga srcem. Među oštećenim vlasnicima vozila je i gospođa kojoj su mužu i sinu isto tako prije nekog vremena oštetili vozila – upozoravaju nas građani.

Iz PU splitsko-dalmatinske nisu nam mogli puno reći o ovom događaju jer policajci još uvijek nisu završili očevid. Tako se barem službeno još ne zna kolika je šteta na vozilima niti tko bi mogao biti počinitelj.
– Drago mi je da ste došli i fotografirali sve ovo da slučajno na kraju ne bude da oni iz vlasti ništa nisu znali i ništa nisu vidjeli – rekao nam je Ante s početka priče.

Vandal ili više njih koji su ovo učinili očito se nisu bojali da će ih mještani vidjeti, jer ujutro nakon 6.30 svako mjesto oživi i po ulicama bude puno ljudi.

Za sada nemamo informaciju da se itko od Sućurana zatekao na rivi dok su vandali bili u svojem pohodu.



MARKO DIDIĆ
FOTO: MARIJO BAŠIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:39