StoryEditorOCM

‘Sunčani Hvar’ u rukama vjerovnika i dioničara

Piše PSD.
6. studenog 2014. - 22:06
Hotelska tvrtka “Sunčani Hvar” d.d. objavila je na službenim stranicama FINA-e izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja Društva. Budući da je novi plan rezultat kontinuiranih pregovora s većinskim dioničarima Prime Tourist Resorts, Orco Property Group i različitim tijelima RH, koji su najveći vjerovnici, Društvo vjeruje u prihvaćanje novog plana i njegovu uspješnu provedbu.

- Stopostotni otpis kamata, dokapitalizacija dioničara po modelu pro rata, te smanjenje temeljnog kapitala na nominalnu cijenu dionica od 20 kuna, s postojećih 40 kuna po dionici, da bi Društvo moglo pokriti prenesene gubitke, temeljne su odrednice novog plana. Njegovim prihvaćanjem ukupan bi se dug Društva smanjio za 272,4 milijuna kuna, odnosno 47,46 posto, te bi od sadašnjih 574.091.910,28 kuna duga novi ukupan dug Društva iznosio 301,6 milijuna kuna, što Društvo može uredno servisirati iz redovnog poslovanja, a to je i dokazalo svojim poslovnim rezultatima kojima bilježi kontinuirani rast već treću godinu zaredom, priopćila je Anja Levak, marketing&PR menadžerica “Sunčanog Hvara”.

Uprava Društva, u suradnji s dioničarima, Ministarstvom turizma, CERP-om i DUUDI-jem, te Poreznom upravom, identificirala je sve probleme i prijedloge rješenja u predstečaju te je novi plan u visokom stupnju usuglašenosti. Cilj je očuvanje hvarskog hotelskog poduzeća i stotine radnih mjesta.
“Sunčani Hvar” u rukama je njegovih najvećih vjerovnika i dioničara.

MIRKO CRNČEVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:19