StoryEditorOCM

Trogir: Hitnoj pomoći peti tim

Piše PSD.
5. srpnja 2008. - 21:38

Kako bi se olakšala dnevna smjena kada je najveći pritisak pacijenata, ovoga je ljeta u Hitnoj medicinskoj pomoći u Trogiru, pored četiri stalna, uveden i peti liječnički tim.

- S obzirom da oko 35.000 stanovnika šireg trogirskog područja gravitira Domu zdravlja u Trogiru i toj medicinskoj službi, te da se taj broj ljeti uveća za još oko 20 tisuća turista, povećanje za jedan lječnički tim nije dovoljno - kazao je ravnatelj jedinstvene službe Hitne medicinske pomoći Splitsko-dalmatinske županije dr. Leo Luetić.

Računa da bi se sa šest, eventualno i sa sedam liječničkih timova, trogirska Hitna pomoć u turističkoj sezoni potpuno pokrila. Razlog zbog kojeg nisu organizirani dodatni timovi više je nedostatak slobodnih liječnika nego financija.

- No, i financije ne treba zanemariti  - kazao je dr. Luetić.

Sav dodatni program, koji se pojavljuje isključivo u sezoni, trebali bi financirati Ministarstvo turizma i lokalna samouprava, napominje Luetić.

Od Ministarstva turizma pomoć je zanemarujuća, dok od 13 punktova HMP, koliko ih je u našoj Županiji, financijsku potporu izdvaja tek Grad Omiš.

Gordana Dragan / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:55