StoryEditorOCM
Dalmacijapropust NA 3000 ADRESA

Trogirani bijesni: Pogriješili su, a oderat će nas za 150 tisuća kn

Piše PSD.
2. kolovoza 2014. - 21:30
Nakon skandala s 3000 neosnovanih opomena pred ovrhu za komunalije, koje je Grad Trogir poslao građanima, užarili su se telefoni, ne samo u gradskoj upravi, nego i u našoj redakciji. Ogorčenje i bijes posebno je jučer iskalila Splićanka Vesna Gregorić, koja u trogirskom prigradskom naselju Plano ima vikendicu.– Ovo me je koštalo teških živaca – iznosi svoje dramatično iskustvo s trogirskim službenicima nakon obrazloženja problema u koji su je, kaže, “uvalili“.

– Objasnili su mi da je dug u ukupnom iznosu od 95,05 kuna nastao 31. prosinca 2003. godine te od 29. veljače 2004. do 30. rujna 2004. godine. Dug se, navodno, odnosi za komunalnu naknadu koja je za cijelo to razdoblje iznosila po sedam kuna, a jedino 30. rujna bila je 21 kunu. Dakle, što se tiče toga, zastara je očita, a ja sam čista kao suza.

- No, ono što me natjeralo na bijes jest obrazloženje da ću morati pisati prigovor s 50 kuna taksenih maraka! Pitam se zašto moram plaćati nešto što je otišlo u zastaru, a zbog čega uopće nisam kriva, već netko tko nije obavljao svoj posao? Ma, po kojemu to zakonu, da mi je samo znati? Računajte, molim vas, 3000 puta 50 kuna pa ćete vidjeti koliko će država zaraditi na tome. Sto pedeset tisuća kuna, eeej – ljuta je Vesna.

Znaju i u Vladi

U istom tonu je i nastavila:

– Zarekla sam se da taksu neću platiti. Napisat ću prigovor, ali bez nje, pa neka me tuže. Što oni meni to opraštaju, ako moram platiti 50 kuna takse. Put do Trogira isto toliko me stajao. Ispada na kraju da me ova “čestitka” stajala više nego navodni dug u opomeni. Napišite da sam već svoj prigovor poslala Ministarstvu uprave i kazala im kakav se skandal događa u Trogiru.

- Nazvala sam i inspekciju koja je najavila dolazak u trogirsku gradsku upravu. Prijavit ću gradonačelnika Antu Stipčića i bivšeg pročelnika za financije u Gradu Trogiru jer su mi službenici kazali da je sadašnji Ivo Celio-Cega odnedavno na toj dužnosti i da nije još pohvatao “konce”.

Pročelnik Celio-Cega potvrdio je da će građani koji budu pisali prigovor morati s njime priložiti i 50 kuna pristojbe.

GORDANA DRAGAN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:54