StoryEditorOCM
Dalmacijamože i tako

Omiški gradonačelnik smijenio direktora, člana svoje Nezavisne liste

Piše PSD.
15. siječnja 2015. - 21:43
Gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić smijenio je s dužnosti komunalnog poduzeća Vodovoda Nevena Lelasa, koji je član njegove Nezavisne liste.

"Smijenio sam Lelasa jer je Skupština komunalog poduzeća Vodovoda nezadovoljna njegovim radom u poslovanju tvrtke te nisu ostvareni planirani ciljevi, a mi želimo pokazati da ne prakticiramo političku podobnost, kao što je to radila bivša HDZ-ova vlast u Omišu, nego smjenjujemo neuspješne bez obzira na to kojoj stranci ili listi pripadali", rekao je večeras u telefonskoj izjavi za Hinu Kovačić, koji je ujedno i predsjednik Skupštine komunalnog poduzeća Vodovoda.

Za obnašatelja dužnosti ravnatelja Vodovoda imenovao je dosadašnjeg zamjenika Gradonačelnika Omiša Ivu Tomasovića, koji je također član njegove Nezavisne liste.

Kovačić je 2012. godine kao kandidat Nezavisne liste izabran za omiškoga Gradonačelnika, a Lelas je ravnatelj Vodovoda bio nešto više od osam mjeseci, na tu je dužnost imenovan u travnju 2014.

Lelas je u prosincu 2014. Županijskome državnom odvjetništvu u Splitu podnio kaznenu prijavu protiv nekoliko sadašnjih i bivših dužnosnika u Vodovodu i gradu Omišu zbog nenamjenskog trošenja proračunskog novca, a među prijavljenima je i bivši omiški Gradonačelnik Ivan Škaričić (HDZ).

U Omišu se do proljeća očekuju izvanredni lokalni izbori pošto u zakonski predviđenom roku do kraja 2014. godine nije prihvaćen gradski proračun za 2015. godinu.


H
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:05