StoryEditorOCM
Dalmacijaugledna "faca" na škoju

Gary Schoeniger: Ulagači, dođite na Brač

Piše PSD.
29. srpnja 2014. - 01:02
/ Mi u Americi smo uz vas, pomoći ćemo vam savjetima, no nužna vam je pomoć vaše države jer život na otocima je doista težak. Svejedno, ulagači, dođite na Brač, ovdje je budućnost, a vi obrtnici budite uporni i dosljedni, vjerujte u velike projekte jer imate lijepu zemlju i mnogo potencijala – poručio je to obrtnicima Brača Gary Schoeniger, osnivač GEC-a, Globalnog kongresa poduzetništva koji djeluje u okviru američke zaklade Kauffman.

Američki gost posjetio je Hrvatsku kako bi se uvjerio kakve gospodarske mogućnosti ima, obišao je pogone za preradu kamena, pitoreskni Škrip, a posebna želja bila mu je upoznati tamošnje čelnike obrtništva i turizma.

– Drago nam je što smo privukli pažnju ove svjetske Zaklade, govorili smo gospodinu Schoenigeru o našim planovima i zadovoljni smo što smo se složili u mnogim idejama. Obrtništvo je u današnjoj situaciji doista u krizi, trudimo se svi da bude bolje, no posebno je teško u ovim otočkim sredinama. Uvijek smo spremni za dogovor s državom, želimo raditi i od našeg rada živjeti, a ta naša misao vodilja poklapa se upravo s onim što je kazao naš gost – kazala je Danica Baričević, predsjednica Udruženja obrtnika Brača.

- Oduševljen sam energijom ovih ljudi, vratit ću se u Hrvatsku u rujnu kad priređujemo kongres GEC-a,a na Brač i kao turist – poručio je na odlasku Schoeniger.

Ugledni Amerikanac govorit će o poduzetništvu ovoga ponedjeljka u Županijskoj gospodarskoj komori u Splitu, a zatim će američkog gosta primiti i predsjednik države dr. Ivo Josipović.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:11