StoryEditorOCM

Uređuju kolnik, pa će ga raskopavati

Piše PSD.
4. studenog 2014. - 15:50

Nakon priprema koje su trajale pet, šest godina, počela je rekonstrukcija Ulice Domovinskog rata u Sinju, jedne od najprometnijih gradskih prometnica. Pješacima je zbog nedostatka minimalno potrebne ulične infrastrukture svakodnevno prijetila pogibelj.

Prema najavi gradskih čelnika ulica će se proširiti, izgradit će se pločnik s rasvjetom, a u trup ceste položit će se kanalizacijski kolektor, pa se fekalne vode neće više razlijevati ulicom. Ulica Domovinskog rata bit će gradilište sve do srpnja sljedeće godine, kada bi ta prometnica trebala zablistati umivena novom presvlakom asfalta na svojim kolnicima.

Što bi, kako se najavljivalo, trebale pripomoći Hrvatske ceste jer je ova ulica dio državne ceste D-219.
Povod ovim recima su upravo Hrvatske ceste, državna tvrtka koja upravlja našim novcem na krajnje neracionalan način. Što su još jednom dokazali i na kolniku Ulice Domovinskog rata. Iako su znali da ulica ide u rekonstrukciju te da radovi samo što nisu počeli, iz Hrvatskih cesta dali su se u uređivanje kolnika. Angažirali su izvođača radova na krpanju udarnih rupa, te na frezanju pukotina i punjenju uređenih fuga asfaltnim katranom. Cijena fugiranja je 20-ak kuna po metru dužinskom. Bez PDV-a. A u ovoj ulici isfrezano je i fugirano na stotine metara. Što će se već sutra, najkasnije do koji dan, početi raskopavati rovokopačima.

T.Paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:22