StoryEditorOCM

Vrgorac dobio Centar za prihvat ilegalnih migranata

Piše PSD.
3. ožujka 2015. - 13:36
I Vrgorac je dobio svoj Centar za prihvat ilegalnih migranata nakon što su krajem veljače, kako je i planirano, dovršeni radovi na adaptaciji prostora za graničnu policiju.

U MUP-u se doznaje kako su radovi započeti u listopadu prošle godine, a u tih pet mjeseci izgrađen je prostor za ilegalne migrante, sanirani krov i pročelje cijele zgrade, te su promijenjeni prozori i vrata na cijeloj zgradi vrgoračke Policijske postaje.

Radovi su bili "teški" gotovo milijun i pol kuna, a financirani su većim dijelom iz EU fonda namijenjenog uspostavi schengenskog graničnog režima (63 posto ili 919 tisuća kuna), dok je ostatak investicije financirao MUP (37 posto ili 541 tisuća kuna).

U MUP-u navode i kako je u tijeku postupak javne nabave za opremanje prostora granične policije. Namještaj će se u cijelosti financirati iz Schengenskog instrumenta, a planirano opremanje iznosi 150.000 kuna.

Policijska postaja Vrgorac, koja nadzire 28 kilometara državne granice između Hrvatske i BiH, ovom je investicijom zadovoljila schengenske standarde koje EU zahtijeva od Hrvatske, tako da cijela granica s Hercegovinom već funkcionira po europskom ustroju.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:41