StoryEditorOCM
DalmacijaMETEOKUTAK

Nepredvidljiva ciklona Viktorija na samom početku 'pokazala zube', pogledajte obilnu kišu i tuču koje su pogodile Split

Piše PSD.
1. travnja 2015. - 16:10
Neki će za ovaj Uskrs dobiti čokoladnog zeku, neki obojana jaja, a svi ćemo dobiti - žensku ciklonu Viktoriju. Kroz prve dane Velikog tjedna vodi nas Krunoslav Mikec, meteorolog Državnoga hidrometeorološkog zavoda, potvrđujući kako se ranija sinoptička karta ipak poprilično promijenila, sunca će biti više, a hladnoća neće biti drastična.


Kombinacija obilne kiše i tuče pogodila je Split

Posted by Slobodna Dalmacija on Wednesday, 1 April 2015


SRIJEDA

Premda se najavljivalo tek promjenjivo vrijeme fronta je u srijedu oko 14 sati zahvatila Dalmaciju i obrušila se na Split uz jaku grmljavinu, tuču i jaki pljusak. Zbog jakog pljuska ulice su se u par trenutaka našle pod vodom, a zbog velikih nanosa oborina dolazilo je i do zastoja u prometu na gradskim i prigradskim ulicama. Već nakon sat vremena, pojavilo se sunce...


ČETVRTAK
Za razliku od ranije prognoze koja je predviđala više oblaka, četvrtak donosi više sunca, a vjetar će okrenuti na jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori bit će do 5 stupnjeva, uz obalu i na otocima od 5 do 10, a danju do 17.


PETAK
Na Veliki petak velika kiša će izostati, dok će vjetar biti južni, s temperaturama do 18 stupnjeva.


SUBOTA

Uvod u ciklonu donosi subota, kaže Rade Popadić iz Crometea. “Proteći će u znaku promjenjivog vremena, s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz slabu kišu.

Jače naoblačenje s kišom, ponegdje i grmljavinom, zahvatit će krajem dana sjeverni Jadran, u noći na nedjelju širit će se i na Dalmaciju.” Puhat će umjereno jugo, ponegdje na moru i pojačano, a krajem dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, u noći na nedjelju podno Velebita olujna, a na jugu Dalmacije lebić”.


USKRS
Bit će umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu koja će mjestimice u Dalmaciji biti obilnija. U planinama se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, no snježna granica se po zadnjim prognostičkim materijalima digla iznad 1100 metara, a bit će hladnije i do nekoliko stupnjeva.

Slično će vrijeme biti i na Uskrsni ponedjeljak, a ništa bolje ni stabilnije ne očekuje nas ni sljedeći tjedan, pa će onima osjetljivima na vrijeme trebati puno strpljenja i živaca.

O. KOHAREVIĆ
Fotogalerija: Duje Klarić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:24