Dalmacija Dubrovnik

oglasio se i gradonačelnik

Nakon nezapamćenog potopa u Dubrovniku građani opet bez pitke vode, još se sanira kaos u gradu; Pogledajte u kakvoj se situaciji jutros našao ovaj vozač

 oglasio se i gradonačelnik

Na izvanredenoj konferenciji za novinare u zgradi Gradske vijećnice, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stijepko Krilanović izvijestili su kako je do podnevna obavljeno čak 70 intervencija, uglavnom na ispumpavanju poplavljenih objekata nakon noćašnje obilne kiše, piše dubrovacki.hr.

Gradilište studentskog doma postalo jezero, ovoliko kiše u jednom danu nije palo otkako postoje mjerenja u Dubrovniku!

Gradsko poduzeće Čistoća jutros je već od četiri sata intervenirala na šahtama na Stradunu kako bi osigurali laške otjecanje vode. Prva faza čišćenja kanala mješovite odvonje ispod Straduna pomogla je da se spriječe veće poplave prostora u prizemljima zgrada. Ovom prigodom, Franković je rekao kako je uočeno već oko 40 kubika masnoća na toj dionici kanala koja je očišćena uoči ove turističke sezone!

Oluja poharala Dubrovnik: poplavljeni objekti i prometnice, odroni na cestama

Prema riječima Stijepka Krilanovića, pozivi Dubrovačkim vatrogascima krenuli su od sedam sati, kad su zaposlenici počeli stizati na radna mjesta, a u svakom trenutku bilo je angažirano 30-ak ekipa. Najteže stanje zatekli su u Gospinom polju, gdje su angažirani i ronioci Vatrogasne postrojbe, potom u Gružu gdje je otjecanje vode bilo otežano zbog plime. U Zatonu je na samoj cesti bilo preko 60 centimatara vode, što je također zahtijevalo intervenciju vatrogasaca i regulaciju prometa uz pomoć policije. - Intervencije su još u tijeku i Hotelu Lapad i u Gospinom polju - rekao je Krilanović.

Gradonačelnik je zahvalio interventnim službama, Čistoći, Vodovodu, Libertasu, posebice Dubrovačkim vatrogascima, na broj reakciji. Najavio je radove na odvodnji u Vukovarskoj ulici, koji bi trebali početi još ovog mjeseca, a s Hrvatskim cestama planira se riješiti odvodnja Nuncijate kako bi se spriječile katastrofe na Kantafigu.

- Nadam se da je ovo posljednji put da će se građani opskrbljivati iz cisterna - izjavio je ovo gradonačelnik Franković potvrdivši kako su izvorišta vode opet zamućena a građani Dubrovnika prisiljeni kupovati vodu i čekati vatrogasne cisterne u svom kvartu.

Vatrogasni zapovjenik kaže kako se upravo organiziraju za dovoz vode za piće građanima i napominje da otočanima neće splati cisternu nego će im se voda poslati u bocama.

Naslovnica Dubrovnik