Dalmacija Dubrovnik

PREDSTAVLJEN PETI DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

FRANKOVIĆ Želimo da svi naši sugrađani, bez obzira gdje živjeli, imaju pravi osjećaj Božića!

PREDSTAVLJEN PETI DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

Žuti Medo i vilenjaci okupirali su Dubrovnik! Kućice su na Stradunu, jelke na svojim pozicijama! Uskoro počinje peti Dubrovački zimski festival, a povodom toga organizirana je najavna konferencija za medije. Najprije je Francesca Tevšić iz Ureda za odnose s javnošću predstavila program Festivala koji obiluje brojnim zabavnim sadržajima. Gradonačelnik Mato Franković izrazio zadovoljstvo još jednim izdanjem Festivala.

- Drago mi je pozdraviti Vas u prostoru gdje smo prošle godine započeli naš Zimski festival. Međutim, tada je bilo lijepo vrijeme, nije padala kiša, danas pada kiša pa vjerujem da će ovaj nastavak biti pozitivniji nego prošle godine.  Naime, lani nam je prosinac protekao u kiši što je sigurno značajno utjecalo u odvijanje programa. Nadam se da ćemo ove godine biti malo sretniji, da će sami prosinac biti suh i da će se svi ovi programi uspjeti održati. Ono što možemo reći, a što se tiče glazbenog programa, činjenica je da smo pokušali obuhvatiti jednu široku publiku i da će svatko pronaći određenu vrstu glazbe koju voli. Kućice imamo i na Stradunu, i na Gundulićevoj poljani, na Brsaljama, u Lapadu, u Mokošici, već prije u Orašcu tako da smo željeli obuhvatiti cijelo područje Grada Dubrovnik kako bi svi naši sugrađani, bez obzira gdje živjeli/boravili, imali ovaj pravi osjećaj Božića. Željeli smo da se ne događa sve samo na Stradunu, nego smo to disperzirali na druga područja grada. Naravno, okosnica cijelog programa je Stradun, poručio je Franković.
Dubrovački gradonačelnik se potom osvrnuo na program za djecu te sami Doček Nove godine.

- Vjerujem da će svi biti zadovoljni s Dočekom i sa zvijezdama koje smo ove godine odabrali. I Tony Cetinski i Nina Badrić upravo u ovim trenutcima odnosno posljednjih mjesec dana bilježe velike uspjehe s njihovim novim izvedbama i redovito su na top-listama svih radija tako da vjerujem da će naši sugrađani, a ne samo oni, nego i posjetitelji grada Dubrovnika imati razlog zašto doći u naš grad i zašto baš u našem gradu dočekati novu 2019. godinu. Važno je istaknuti činjenicu kako smo ove godine dodatan naglasak stavili na naše najmlađe, na našu dječicu. Širok je program za djecu, s predstavama i s posebnim programima za djecu imat ćemo što ponuditi našoj dječici. I djeca i odrasli će imati prostor za sebe. Nekad razmišljamo je li samo plaćanje i jesu li sami iznosi koje Grad Dubrovnik sponzorira zajedno sa svojim partnerima kako bi imao ovakav jedan bogati program potrebni ili ima i potrebnijih stvari?! Uvijek ima potrebnijih stvari, ali treba i ovo! Dakle, nikad ne možemo vagati jedno i drugo. Sukladno svojim potrebama, Grad Dubrovnik investira u sve ono što treba i nastavit će to i u budućnosti, ali investira i u ovo jer ovo je na jednak  način investiranje u kvalitetu života svih naših sugrađana. Vjerujem da će ovogodišnji Zimski festival biti jednako uspješan kao što je to bio i onaj prošlogodišnji, ali s puno manje kiše nego prošle godine, kazao je Franković zahvalivši Javnoj ustanovi u kulturi Dubrovačke ljetne igre kao nositelju programa kao i svim ustanovama koje surađuju u realizaciji.

Peti Dubrovački zimski festival započinje paljenjem prve adventske svijeće – svijeće nade ispred dubrovačke katedrale u 19.30 sati, a otvaranje Festivala i paljenje blagdanske rasvjete je u 20 sati dok će u 21 sati Petar Grašo održati koncert na Stradunu. U tijeku festivala najavljeni su: Prljavo kazalište (6. XII.), Soulfingers (8. XII.), Detour (15. XII.), Božićni koncert (22. XII.), Željko Bebek (26. XII.),  Teatar Band, Art Band i Valetudo (27. XII.), Gipsy Kings (29. XII.), Opća opasnost (30. XII.), Tony Cetinski i Nina Badrić (31. XII), Klapa Rišpet (1. I.). Nadalje, od 1. prosinca do 6. siječnja će sve linije u gradskom prometu (uključujući linije 28 i 35) od 17 sati, pa sve do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu biti besplatne za sve putnike.

Naslovnica Dubrovnik