Dalmacija Dubrovnik

POVODOM DANA DUBROVAČKIH BRANITELJA I BLAGDANA SV. NIKOLE

Veliki koncertni spektakl Prljavog kazališta na Stradunu

POVODOM DANA DUBROVAČKIH BRANITELJA I BLAGDANA SV. NIKOLE

U sklopu 5. Dubrovačkog zimskog festivala jedna od najdugovječnijih i najpoznatijih domaćih pop-rock grupa, Prljavo kazalište, održat će koncert povodom Dana dubrovačkih branitelja, na blagdan svetoga Nikole, u četvrtak 6. prosinca, u 20 sati na Stradunu. Koncertu će prethoditi predstava za djecu ''Sveti Nikola slavi imendan'' u 17 sati u kinu Sloboda. Najmlađe sugrađane očekuje sveti Nikola, a uz njega i Krampus, Anđeo i jedna tete.
Praćeni oduševljenjem fanova svih generacija, dečki iz Dubrave, ove su godine održali spektakularnu turneju povodom 40 godina benda gdje su potvrdili da su uistinu već puna četiri desetljeća vrhunski u live nastupima, što će pokazati u punom sjaju i ispred dubrovačke publike u četvrtak na Stradunu. Tom će prigodom Prljavo kazalište zasvirati najveće hitove iz svojeg 40 godina dugog i uspješnog glazbenog opusa. „Možda dogodine“,,„S vremena na vrijeme“, „Lupi petama“, „Uzalud vam trud svirači“, „Radio Dubrava“, „Devedeseta“, „Ruža Hrvatska (Mojoj majci)“, „Zaustavite zemlju“, samo su neki od hitova koje će publici na Stradunu zasvirati ovaj dugovječni bend, koji je pisao pop-rock antologiju naših prostora.
A u grad stiže i Sveti Nikola... Čitavu noć stavljao je poklone u dječje čizmice... Umoran i zadovoljan, odlučio je s djecom proslaviti imendan. Tko ga sve čeka, i tko će sve na tu proslavu doći prije njega? Kakve zamke čekaju jednu neozbiljnu tetu i djecu koja se s njom druže? Pokazat će dječja predstava ''Sveti Nikola slavi imendan''. U kinu Sloboda u četvrtak, 6. prosinca u 17 sati Sveti Nikola, Krampus, Anđeo i jedna tete zabavljaju male Dubrovčane!

Naslovnica Dubrovnik