StoryEditorOCM
Dalmacijaneriješeni računi iz prošlosti

Duge cijevi u Mokošici: pripadnik Torcide s dva metka ranio taksista koji navija za Dinamo

Piše Ahmet Kalajdžić, Dubrovački vjesnik
18. srpnja 2019. - 21:52
398689

19:52 - Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik iz pouzdanih izvora, drugi napadač koji je sudjelovao u sinoćnjoj pucnjavi na Pločama zajedno s Mariom B. (23), a u kojoj je ozlijeđen A. C. M. (28), automobilom je došao iz Zagreba kako bi počinio kazneno djelo.

Automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, za kojeg se pretpostavlja da se iz njega pucalo na taksista, pronađen je na području Mokošice. Za počiniteljima kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda policija i dalje intenzivno traga.

Torcidaš s dva metka ranio taksista koji navija za Dinamo

Navodno su dvojica mlađih muškaraca, od kojih je jedan iz Mokošice, kao i ranjeni 28-godišnji Ante C. M., došao u pratnji nepoznatog mlađeg čovjeka za kojeg se pretpostavlja da je došao iz Splita ili središnje Dalmacije.

Obojica su navodno članovi navijačke skupine Torcida. Naši sugovornici uz uvjet anonimnosti ispričali su nam kako sumnjaju da je riječ o sukobu pripadnika dvaju navijačkih skupina kojima i pripadaju. Spomenuta dvojica su po dolasku tražili Antu, a kad su ga našli, uslijedili su žučna verbalna prepirka i naguravanje.

U jednom trenutku je netko izvukao nož, da bi potom mladić iz srednje Dalmacije izvukao pištolj i ispalio šest metaka, od kojih su dva zrna dubrovačkog taksista pogodila u tijelo, nakon čega su se obojica napadača odmah dala u bijeg. 

Incidentu je svjedočio taksist Nikša Z. da bi, odmah nakon nesreće, ozlijeđenog taksista njegov kolega Loren M. žurno prebacio u dubrovačku bolnicu.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Marijo Bekić potvrdio je kako je 28-godišnjak pogođen u natkoljenicu te da mu je oštećena bedrena kost: - Podvrgnut je operativnom zahvatu i nalazi se izvan životne opasnosti - izjavio je dr Bekić.

Neslužbeno, doznajemo da su povod sukobu neriješeni računi iz prošlosti. Navodno je ozlijeđeni taksist izjavio kako ne poznaje ni jednog napadača.

 I dok za brojnim sugrađanima nepoznatog sudionika sukoba ne zna nitko ništa pobliže, za onog drugog iz pouzdanih smo izvora doznali da je riječ o nezaposlenom 23-godišnjem mladiću iz Mokošice.

On je javnosti poznat po sukobu iz lipnja 2018. godine u caffe baru Zeppelin u Mokošici. Naime, tada je s grupom još nepoznatih osoba koje je DORH nazvao pripadnicima navijačke skupine Torcida, oko 3.15 sati s maramom preko lica, ušao u Zeppelin noseći u jednoj ruci signalnu baklju, a u drugoj palicu. Tada je aktivirao “bengalku” te s otvorenim plamenom i palicom zamahivao prema gostima kafića.

Dok je on mahao bengalkom i palicom, ostali su goste gađali kamenjem, čašama, bocama i stolicama, što je potvrđeno i sudskim dokaznim postupkom, ali i osobnim priznanjem te obećanjem da to više nikad neće ponoviti.

Bio je suglasan i s predloženom vremenskom kaznom od četiri mjeseca zatvora koju je dijelom odležao u istražnom zatvoru.

Kao olakotne okolnosti su mu lani u listopadu, pri izricanju presude, uzete dotadašnja neosuđivanost te potpuno priznanje i kajanje, dok je otegotna okolnost bila visoki stupanj kriminalne volje kada je, bez stvarnog razloga, otvorenim plamenom i palicom zamahivao prema bespomoćnim osobama te je sud upravo stoga zaključio kako se svrha kažnjavanja ne bi postigla blažom kaznom.

Očekuje se da će policijska potraga za napadačima na taksista uskoro uroditi uhićenjima.

17:51 - 'U sklopu kriminalističkog istraživanja i potrage za bjeguncima u slučaju sinoćnje pucnjave i ranjavanja 28-godišnjeg taksiste na Pločama, policijski službenici na prostoru Mokošice naoružani "dugim cijevima", zaustavljaju vozila u potrazi za počiniteljima', za Dubrovački vjesnik potvrdili su iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Jedan od napadača koji su pucali na dubrovačkog taksista i dalje u bijegu; Spominje se novi motiv krvavog obračuna

U Dubrovniku propucan taksist: u vozača je navodno ispaljeno čak šest metaka, a napadači su u bijegu; Doznali smo pozadinu sukoba

Podsjetimo, noćas  oko 00,45 sati na predjelu Ploča u Dubrovniku došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja kada je ozlijeđen 28-godišnjak koji je, nakon ukazane liječničke pomoći, prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad dvojice muškaraca s ozlijeđenim. Počinitelji su se odmah nakon pucnjave udaljili s mjesta događaja u nepoznatom pravcu i za njima se intenzivno traga. Identitet jednog počinitelja poznat je policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:16