Dalmacija Dubrovnik

u smiraj sezone

Ne dopustite da vam ljeto prođe bez posjeta ovoj veličanstvenoj plaži: jedna je od najljepših u Dalmaciji, kupanje na mekom pješčanom žalu dugo ćete pamtiti

u smiraj sezone

Volite li kuapnje na pješčanm plažama kao što su splitske Bačvice i bračka Lovrečina, možda ste već posjetili ovu ljepoticu ili vam je bar zapela za oko neka od njenih fotografija. Nalazi se na Korčuli, u blizini Lumbarde i neki ju zbog toga zovu po tom mjestu, no zapravo se zove Vela Pržina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DKMedicalAesthetics (@dkmedical) on

To je najveća prirodna pješčana plaža u Lumbardi, a smještena je u sredini velikog zaljeva zaštičenog od vjetrova. Okrenuta je prema otvorenom moru s pogledom na otok Lastovo. Nekoć je to bila nudistička plaža, no nudisti se danas drže udaljenijeg, stjenovitog dijela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christoph Schmidt (@christophschmidt66) on

Plaža je vrlo omiljena zbpg prekrasne prirode i zbog mekog, svilenkastog pijeska kojem Vela Pržina duguje svoj naziv. Nažalost, zbog svoje popularnosti ljubiteljima mira i tišine vjerojatno ne bi 'sjelo' kupanje na njoj u srcu sezone, pa su upravo posljednji tjedni ljeta idealno vrijeme za poći joj u posjet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amir Trancemaster Halvadzija (@atm_uplift) on

U blizini plaže su veliko parkiralište, kafić s fast-foodom i pješčani teren za odbojku, a moguće je unajmiti suncobrane i ležaljke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WorldFromLens (@world.from.lens) on

Naslovnica Dubrovnik