Dalmacija Šibenik

Zablaće gube autokamp nakon uloga od šest milijuna eura?

Sud je  prije dvije godine presudio u našu korist. Uslijedila je žalba i ova presuda. Sad ćemo se žaliti mi i dobit ćemo, uvjeren je direktor banke

Sud je  prije dvije godine presudio u našu korist. Uslijedila je žalba i ova presuda. Sad ćemo se žaliti mi i dobit ćemo, uvjeren je direktor banke

Kamp Zablaće                                                     Arhiva / CROPIX
Hoće li kosovski poduzetnik Rustem Zogaj ostati bez svojeg autokampa u Zablaću? Zogaj je svojedobno za 30-ak tisuća četvornih metara iznimno atraktivnog i šumom obraslog kampa Jadranskoj banci iskeširao gotovo šest milijuna eura. Danas, nakon dvije godine, Općinski sud u Šibeniku odlučio je razvlastiti bivše vlasnike kampa, prvo Solaris, a potom i Jadransku banku, te ovlastiti državu da se uknjiži na to zemljište.

Ključni argument za sud navodno je činjenica da to zemljište uopće nije moglo biti predmetom trgovanja jer je državno.

- I mi u banci, kao i naš kupac, mirni smo. Cijela je stvar čista. Uostalom, sud je prije dvije godine presudio u našu korist. Uslijedila je žalba i nova odluka. Mi još nismo dobili presudu, pa mi je teško komentirati, ali bjelodano je da je ovaj autokamp ušao u temeljni kapital prilikom pretvorbe Solarisa. I sve što se poslije toga događalo, pa i to da je u njegov posjed došla Jadranska banka u dogovoru sa Solarisom, zakonski je neupitno. Sada ćemo se mi žaliti i dobiti spor, uvjeren je Ivo Šinko iz Jadranske banke.

Zabrinut nije ni novi vlasnik Zogaj. Premda se spekuliralo da bi ove godine mogao odustati od otvaranja kampa, ovih dana u njega su, ipak, došli prvi gosti.

Naslovnica Šibenik