Dalmacija Šibenik

Knin: Dželalija ‘opalio’ po otimačima stanova

Drniški gradonačelnik prozvao zbog nezakonitosti svoga prethodnika Antu Matića, predsjednika HDZ-a Josipa Begonju i direktora Radio Drniša Antu Vukušića

Drniški gradonačelnik prozvao zbog nezakonitosti svoga prethodnika Antu Matića, predsjednika HDZ-a Josipa Begonju i direktora Radio Drniša Antu Vukušića

Gradonačelnik otvoreno o problemu  Foto: Matilda Jelčić / EPEHA
Kadrovi i intelektualci potrebni su nam i Grad će pomoći u njihovu zbrinjavanju, ali se protivimo nasilnom useljenju u stanove, protivimo se kršenju zakona. Ako to rade intelektualci, prosvjetni radnici poput Daria Lapića, kakvu to poruku šalju djeci..., kazao je drniški gradonačelnik Ante Dželalija na konferenciji za novinare nakon što je na njegov, i račun gradske vlasti, posljednjih dana izrečeno niz optužbi nakon neuspjele deložacije obitelji Lapić.

Dodao je također kako je sporni stan (u kojem bespravno stanuju Lapići) građen prije njegova dolaska na mjesto gradonačelnika. Cilj je, rekao je, bilo stambeno zbrinjavanje tadašnjega gradonačelnika Ante Matića, kojega je na konferenciji optužio da je iz stana u kojem danas živi prethodno deložirao samohranu majku. Među prozvanim našao se i predsjednik HDZ-a Josip Begonja, viši inspektor u Poreznoj upravi.

Dželalija je ustvrdio da se Begonja protupravno uknjižio na stan što ga je dobio na korištenje, unatoč upozorenju Državnog odvjetništva, i otkupio ga, kao prvi u gradu, za samo 23 tisuće kuna. Direktora Radio Drniša Antu Vukušića, pak, prozvao je da svojim stavovima i pristranim prilozima na nacionalnoj televiziji podupire Matića i Begonju, a sve zbog toga što kuća u “Mijovića bloku” koju je Vukušić kupio u centru Drniša nije ušla u projekt obnove na teret države, čime bi, kako je kazao gradonačelnik Drniša, Vukušić, ostvario dvostruku obnovu.

 - Nakon obnove obiteljske kuće, Vukušić je tražio obnovu i ove kuće pod izlikom da je u zaštićenoj gradskoj jezgri, a konzervatori su me u nekoliko navrata obavijestili o tome da narušava spomeničku vrijednost tog objekta, istaknuo je Dželalija. Sve te optužbe na račun Matića, Begonje i Vukušića gradonačelnik je potkrijepio i službenim dokumentima koje je podijelio novinarima.

 

Grade kuće za 100 obitelji

Od Drniša ne bi trebalo stvarati slučaj u trenutku kad je veliko gradilište. U naselju Meterizi izgrađeno je naselje s 29 obiteljskih kuća, u tijeku je završetak 29 stanova za HRVI, 13 građevinskih parcela preko puta Dalmostroja dobilo je lokacijske dozvole i pripremaju se za prodaju mladim obiteljima putem javnog natječaja, u izradi je parcelacijski elaborat za još 50 građevinskih čestica na Kalunu, a 100 mladih obitelji dobilo je lokacijske dozvole za gradnju kuća, kazao je Dželalija.

 

Naslovnica Šibenik