Dalmacija Šibenik

TLM: predloženi članovi novog Nadzornog odbora

Na sjednici Nadzornog odbora (NO) TLM-a u utorak su predloženi novi članovi NO koji će činiti predstavnici novog vlasnika šibenskog aluminijaša konzorcija Adrial.

Potvrdio je to predsjednik NO TLM-a Damir Begović koji je na tu funkciju imenovan u ožujku ove godine kada je Adrial i službeno preuzeo TLM.

Za nove članove NO TLM-a predloženi su predstavnici hrvatskih tvrtki članica konzorcija Adriala - Ivo Pastuović iz Aluflexpaca, Edi Dorbić iz Zagreb Montaže, Damir Skansi iz Dalekovoda i Miroslav Rošin iz Konzaltinga. Za članove novog NO TLM-a predloženi su i Tonko Barbarić iz Feala iz Širokog Brijega (BIH) te saborski zastupnik Krešimir Ćosić, dok će sindikati TLM-a tek trebati predložiti svog predstavnika.

Nove članove NO TLM-a treba potvrditi Skupština dioničara koja je najavljena za 31. srpnja, kazao je Begović.

Dodao je kako je na današnjoj sjednici NO TLM-a, posljednjoj u starom sastavu u kojem su bili i predstavnici države i lokalne samouprave, bilo riječi i o poslovanju TLM-a u prošloj godini.

TLM je prošlu godinu završio s dobiti od 497 milijuna kuna, a ona je ostvarena kao rezultat odluke Vlade RH o otpisu potraživanja na ime kratkoročnih i dugoročnih kredita. Taj prihod će se iskoristiti za pokrivanje gubitaka TLM-a iz prethodnih godina, naglasio je Begović, dodajući kako je ovim završen proces financijske konsolidacije TLM-a.

Tvrtka u novo razdoblje poslovanja ulazi bez značajnijih financijskih dubioza, istaknuo je Begović podsjećajući kako će u sljedećih devet mjeseci TLM, kako je to i predviđeno ugovorom, biti podijeljen u tri neovisne tvrtke - Valjaonicu, Prešaonicu i Investicije.

Begović je kazao i kako je potrebno sanirati zemljište na kojem se nalazila elektroliza te ukloniti postojeće objekte.

(h)

Naslovnica Šibenik