Dalmacija Šibenik

Gradonačelnik Drniša prijavio prethodnika zbog prijetnji

Ante Matić niječe da je prijetio
Nitko nije računao na to da će slučaj neuspjele deložacije drniške obitelji Lapić rezultirati cijelom lavinom međusobnih optužbi drniške vlasti i opozicije, ali i pojedinaca te prozivanja o nezakonitom korištenju i sumnjivoj trgovini stanovima u tom ratom poharanom gradu.

Je li stvar otišla tako daleko da se ozbiljno zaprijetilo i drniškom gradonačelniku Anti Dželaliji?

Sudeći po riječima samog Dželalije - jest! Na njega se, kako nam je rekao, verbalnim prijetnjama obrušio bivši drniški gradonačelnik Ante Matić. Uradio je to nakon što je aktualni gradonačelnik iznio, na račun svoga prethodnika, na konferenciji za novinare, cijeli niz optužbi.

Konkretno, Dželalija je Matića prozvao da je u srpnju 1998. godine, u vrijeme kada je bio drniški gradonačelnik, bespravno zaposjeo stan iz kojega je prethodno deložirao samohranu majku, a rješenje o deložaciji je sam potpisao kao predsjednik Komisije za privremeno korištenje stanova. Dželalija je također kazao kako Matić i danas s obitelji bespravno koristi taj stan.

Nakon toga Matić ga je, kaže Dželalija, nazvao na mobitel te prijetio njemu i njegovoj obitelji.

- Iznio je niz opasnih prijetnji i ja sam cijeli razgovor prijavio policiji - kazao nam je Dželalija.

Ante Dželalija progovrio je o korištenju stanova
Ante Matić, međutim, odlučno demantira da je prijetio Dželaliji. Naglašava pri tome kako je istina da je drniškoga gradonačelnika zvao na njegov mobitel te kako su zaista i razgovarali, no pri tome, naglašava, nije upućivao nikakve prijetnje ni njemu osobno ni njegovoj obitelji.

- U vrijeme razgovora bio sam u društvu sa četiri prijatelja koja mogu posvjedočiti da je razgovor protekao mirno i bez prijetnji - kaže Matić.
I sve bi ostalo na kontradiktornim izjavama da slučaj nije dospio do policije.

U službenom priopćenju PU šibensko-kninske policija potvrđuje da je drniški gradonačelnik Ante Dželalija u ponedjeljak poslijepodne podnio prijavu u kojoj tvrdi da mu je preko telefona na njegov mobitel prijetnju uputio bivši gradonačelnik Ante Matić iz Drniša.

“U svezi te prijave s Matićem je obavljen obavijesni razgovor u kojem je prijetnju negirao. U dogovoru s dežurnim općinskim državnim odvjetnikom u Šibeniku dogovoreno je da se u svezi narečenog događaja izvješće dostavi samom odvjetništvu”, stoji u policijskom priopćenju Policijske uprave šibensko-kninske.

Matilda jeličić / epeha

Naslovnica Šibenik