Dalmacija Šibenik

župan goran pauk objelodanio kako troši novac poreznih obveznika

Šibenik: skupi gosti iz Zagreba

župan goran pauk objelodanio kako troši novac poreznih obveznika

Šibensko-kninski župan Goran Pauk u sklopu redovnog informiranja javnosti “Građani imaju pravo znati” - predočio je kako je trošio novac iz županijskog proračuna, kojim raspolaže on osobno, pa i troškove reprezentacije.

Iz izvješća se vidi da se ponašao štedljivo i racionalno te da je trošio znatno manje nego što je bilo planirano. Primjerice na promidžbu i informiranje potrošio je samo 63,5 tisuća kuna, a na raspolaganju ima 400 tisuća kuna. Najveća stavka bili su prigodni darovi te troškovi razglasa i rasvjete za smotru folklora.

Troškovi međunarodne suradnje i suradnje s jedinicama lokalne samouprave također su vrlo skromni - samo 26 tisuća kuna od planiranih 120 tisuća. Isto toliki su rashodi za obilježavanje spomendana.

Tek nešto veći su rashodi za državne i županijske manifestacije koji iznose 37 tisuća kuna ili oko 22 posto iznosa koji župan ima na raspolaganju. Jako su skromni i troškovi za nevladine udruge i europske integracije te troškovi raznih sponzorstava i pokroviteljstava.

Ono što građane i porezne obveznike najviše zanima svakako je - reprezentacija.

U prvoj polovici ove godine župan Goran Pauk potrošio je na ime reprezentacije 153.225 kuna i do kraja godine ima na raspolaganju još 96.774 kune. Najveći pojedinačni račun iznosi 30.632 kune, a najmanji - 68 kuna.

Zanimljivo je primijetiti da pri izboru restorana u koje vodi goste županije, župan Pauk nikoga posebno ne favorizira jer je na popisu desetak restorana. Kada je riječ o troškovima reprezentacije, važno je napomenuti da se oni ne odnose samo na objede u restoranima.

Tu su primjerice troškovi božićnog domjenka, napitaka za djelatnike rodilišta, kave i napitaka za prezentaciju projekta akumulacije rijeke Čikole ili fritula na brodu prigodom obilježavanja Dana Županije.stanko ferić / epeha

Ministri ne štede

Dolazak visokih gostiju u Šibensko-kninsku županiju u pravilu ne znači i enormno visoke troškove reprezentacije. Tako je primjerice ručak s australskom veleposlanicom koštao 2274 kune, ručak s ministrom Milinovićem 4400 kuna, a s ministricom Lovrin 3270 kuna te potpredsjednikom Vlade Uzelcem 2975 kuna. Najveći iznos potrošen je za domjenak povodom Dana Županije - 30.600 kuna.

Naslovnica Šibenik