Dalmacija Šibenik

Šibenik ukratko: Svake godine razred djece nastrada; U listopadu Mandalina centar svijeta

Svake godine razred djece nastrada

U “Solarisu” se održava 20. simpozij socijalne pedijatrije i 3. simpozij patronažnih sestara. Na skupu će se govoriti o utjecaju prehrane na rani razvoj djeteta te sprječavanju nesreća u kojima su žrtve djeca. U posljednjih 40-ak godina, naime, broj pretile djece u Hrvatskoj se udeseterostručio, a ozljede koje se mogu spriječiti vodeći su uzrok smrti djece. Godišnje se u Hrvatskoj jedan cijeli razred ne upiše u školu zbog stradavanja i ozljeda.

Počinju upisi

Prijave za prvi upisni rok studenti turističkog i informatičkog menadžmenta te prometa moći će podnijeti od 26. lipnja do 16. srpnja, a razredbeni postupak je 17. srpnja. Za studij upravnog prava u Vodicama prijave će se moći predati od 30. lipnja do 12. srpnja. Prijamnog ispita neće biti, nego će se kandidatima bodovati uspjeh iz srednjoškolskog obrazovanja i mature. Veleučilište u Šibeniku upisati će rekordnih 690 studenata od kojih će 520 plaćati školarinu. Školarina je za studije menadžmenta i upravnog prava 5500 kuna, a za prometni studij 7370 kuna.

U listopadu Mandalina centar svijeta

U NCP marini Mandalina predstavljen je jesenski sajam brodova i opreme, prvi Adriatic Boat Show od 15. do 20. listopada. Premda organizatori najavljuju i niz glamuroznih sadržaja, bit će to sajamska fešta najvećim dijelom okrenuta “običnom” čovjeku zainteresiranom za sve što je vezano uz more. Šibenčani će do Mandaline moći organiziranim prijevozom, i kopnom i morem, za vikend će sadržaji biti prilagođeni obiteljskim posjetima.

j. g. / m. ju. / J.G.

Naslovnica Šibenik