Dalmacija Šibenik

Muški zbor Sveti Mihovil u Petrinji: nagrada za životno djelo Nikoli Bašiću

Muški pjevački zbor Sveti Mihovil iz Šibenika sudjelovao je na Prvom međunarodnom natjecanju muških pjevačkih zborova, koji se pod nazivom «Lipanjski zvuci» održao ovog vikenda u Petrinji.

Pored Šibenčana na ovom natjecanju nastupili su zborovi iz Zagreba, Petrinje, Čakovca, Ptuja, Osijeka, Karlovca, Triblja i Zadra. «Mihovilci» su u nedjelju održali i samostalni koncert na glavnom gradskom trgu u Topuskom.

Jedini šibenski muški pjevački zbor na natjecanju je pjevao skladbe Ave Maria, Sutra će te ponit, Omili mi u selu divojka, a kako nam je kazao predsjednik Sv. Mihovila Duško Vuletić, za ocjenu, odnosno kao zadana melodija, izabrana je skladba Jadranu. Svi zborovi u završnoj sceni pjevali su popularnu ariju U boj, u boj.

Na natjecanju u Petrinji uručena je nagrada za životno djelo glazbenom pedagogu Nikoli Bašiću, koji je kao dugogodišnji dirigent Šibenskog pjevačkog društva Kolo ostavio značajan trag u glazbenom životu Šibenika. Mnogi od sadašnjih pjevača Sv. Mihovila dugo su godina pjevali upravo pod dirigentskom palicom maestra Bašića, kojem su u Petrinji zahvalili na poseban način- kazao nam je Vuletić.

N. URUKALO/EPEHA

Naslovnica Šibenik