Dalmacija Šibenik

Šibenik: vrtići bez prekobrojne djece

Rezultati ovogodišnjih upisa u Gradske vrtiće Šibenik pokazali su da ove godine nema prekobrojnih mališana. Pozitivno su, naime, riješene gotovo sve molbe pristigle tijekom upisa.

- Novu radnu godinu počinjemo s brojkom od 1028 mališana uključenih u naše jaslične i vrtićke programe. Iako je zabilježen veći pritisak roditelja na vrtiće Vidici, Kućica, Varoš i Šibenski tići, u dogovoru s roditeljima, kojima smo ponudili i alternativne vrtiće, uspjeli smo upisati svu djecu. Od prošle godine ostalo je 763 djece, pristigle su 282 molbe, od kojih smo odbili samo jedanaest. Radi se o djeci koja nisu imala navršenu jednu, odnosno tri godine života - doznajemo od Mladenke Jerkov, ravnateljice Gradskih vrtića Šibenik.

Upis je i ove godine proveden za sljedeće vrste boravka: primarni 5,5-satni za jaslice i vrtiće, smjenski primarni 9,5-satni za vrtiće, primarni 5,5-satni za vrtiće, primarni 9,5-satni specijalizirani program ranog učenja engleskog jezika u vrtiću Vidici te primarni 9,5-satni program katoličkog vjerskog odgoja u vrtićima Vidici, Ciciban i Kućica. U vrtiću Varoš, u kojemu je do sada postojala jedna smjenska grupa, zbog pojačanog interesa roditelja, koji rade u smjenama, od sljedeće će godine startati i druga smjenska grupa. 

Maja Gulin/EPEHA

Naslovnica Šibenik