Dalmacija Šibenik

Festivan u Šibeniku ukratko: Dum Marinu u čast; Palčica iz Sarajeva

Dum Marinu u čast

Ono što je Dubrovnik za velike, to je Šibenik za male. Tom krilaticom često se uspoređuju dva među našim najvećim i najvažnijim festivalima. Šibenski će se u utorak navečer pridružiti svehrvatskom obilježavanju 500 godina od rođenja Marina Držića, pa će u 19 sati u Kazalištu biti izveden Plakir Zagrebačkog kazališta lutaka, u režiji Joška Juvančića, obradi za lutkarski teatar Luka Paljetka i uz glazbu čiji je autor i četvrti Dubrovčanin u ovoj priči - Ðelo Jusić.

Palčica iz Sarajeva

Na Ljetnoj pozornici u 21 sat u utorak gostuje Narodno pozorište iz Sarajeva s predstavom Palčica H.C. Andersena, uz glazbu W.A. Mozarta, s time što su fragmenti iz klasičnog opusa aranžirani u Jazz stilu Huges Le Bars, Yann Tiersen i Rene Aubry. Koreografija i režija Nermina Damian.

Pčelin film

Pčelinji život nije med i mlijeko, naprotiv, samo med, med, med... Ali Barry nakon diplome ne želi ostatak života provesti u košnici, mukotrpno proizvodeći med, već se prikrpa specijalnom letačkom timu i s njim odlazi u avanturu, u potrazi za peludom i uzbuđenjima... A sve to u festivalskom kinu na skalicama Dobrića kao i obično od 21 sat.

Zasjeda UNIMA

Ovih dana u Šibeniku, odnosno na Brodarici, održava se i sjednica Komisije UNIMA, svjetske asocijacije lutkara. Tema konferencije je “Lutka u edukaciji, razvoju i terapiji”.

Nastupa grupa Slip

Na Meduliću u utorak navečer u noćnom programu nastupa zagrebačka grupa Slip. Svirka počinje od 22.30.

                                                                                             Jordanka Grubač /Epeha

Naslovnica Šibenik