Dalmacija Šibenik

TKO ĆE IMATI NAJBOGATIJI STOL ZA USKRS?

Službenicima u Županiji čak po 1500 kuna uskrsnice

TKO ĆE IMATI NAJBOGATIJI STOL ZA USKRS?

Razloga za zadovoljstvo imaju i zaposleni u gradskoj upravi, kao i svi korisnici gradskog proračuna, kojima će na ime uskrsnice biti isplaćen iznos od 1000 kuna u gotovini

Razloga za zadovoljstvo imaju i zaposleni u gradskoj upravi, kao i svi korisnici gradskog proračuna, kojima će na ime uskrsnice biti isplaćen iznos od 1000 kuna u gotovini

Uskršnja kupovina / Foto: Vladimir Ivanov /
Ako je suditi po isplatama uskrsnica, najviše razloga za radostan Uskrs ove godine imaju službenici Šibensko-kninske županije. Njima će, kazao nam je glasnogovornik Novica Ljubičić, na račun biti uplaćeno 1500 kuna, što je ujedno i najveći iznos koji će biti isplaćen među zaposlenima na šibenskom području. Razloga za zadovoljstvo imaju i zaposleni u gradskoj upravi, kao i svi korisnici gradskog proračuna, kojima će na ime uskrsnice biti isplaćen iznos od 1000 kuna u gotovini.

U poduzeću Krka bit će isplaćena uskrsnica od 700 kuna. Šibenski pekari zapravo će dobiti iznos koji će biti isplaćen na razini Konzuma, odnosno Todorićeva Agrokora. Isti iznos od 700 kuna očekuje i zaposlenike šibenske Gradske čistoće. Jedina je razlika u tome, kazao nam je glasnogovornik tvrtke Damir Lambaša, što će jedan dio iznosa od 700 kuna biti isplaćen u bonovima. Potrošačke bonove u iznosu od 400 kuna, kazao nam je predsjednik TLM-TVP-ove podružnice Sindikata metalaca Hrvatske Branko Petrić, dobit će i 1400 zaposlenih u TLM-u. Bonovi će se moći iskoristiti u trgovačkom lancu Konzuma. Radost uskrsnice, također u iznosu od 400 kuna u bonovima, osjetit će i zaposlenici Vodovoda i odvodnje iz Šibenika.

Za uskrsnicu, međutim, ostaju uskraćeni zaposlenici NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik. Iz tvrtke smo, bez dodatnih objašnjenja, dobili samo kratko priopćenje da uskrsnica neće biti isplaćena. Uskrsnicu neće dobiti ni zaposlenici Zelenila, kojima ova vrsta naknade nije isplaćivana ni prijašnjih godina, rekao nam je direktor poduzeća Siniša Burić. Što se manjih poslodavaca tiče, do informacije hoće li oni isplatiti uskrsnicu, gotovo je nemoguće doći. Mnogi kažu kako je taj podatak njihova poslovna tajna, a od nekolicine smo čuli da “postavljamo smiješna pitanja”. Jedva preživljavamo, kažu, o uskrsnici i ne razmišljamo.

Naslovnica Šibenik