Dalmacija Šibenik

GRAĐEVINSKU INSPEKCIJU NIJE IMPRESIONIRALA BUDUĆA PRIMOŠTENSKA ATRAKCIJA

Zabranjeni radovi na “vodenom trgu”

GRAĐEVINSKU INSPEKCIJU NIJE IMPRESIONIRALA BUDUĆA PRIMOŠTENSKA ATRAKCIJA

Načelnik Petrina ističe da za izgradnju vodenog parka ima urednu lokacijsku dozvolu jer građevinska nije ni potrebna

Primošten je do početka ovogodišnje turističke sezone trebao dobiti novu atrakciju, prvi Water Screnne u Hrvatskoj ili Vodeni trg. Međutim, građevinska inspekcija jučer je zabranila radove. Izlasku građevinske inspekcije na teren i zabrani radova prethodio je dolazak policajca u Ured načelnika Stipe Petrine.

- Bez ikakvog naloga i objašnjenja policajac iz Policijske postaje u Primoštenu došao je sa mnom obaviti informativni razgovor u vezi nekakvih građevinskih radova, i to uz napomenu da ga je poslao načelnik PU šibensko-kninske Branko Peran. Općina Primošten ne gradi nelegalno, a provjerom sam utvrdio da je načelnik Peran na godišnjem odmoru. Zbog nekorektnog postupanja policije službeno smo zatražili očitovanje načelnika Perana - kaže Petrina.

On ističe da za izgradnju vodenog parka ima urednu lokacijsku dozvolu jer građevinska nije ni potrebna. Vodenu atrakciju ipak će se izgraditi, tvrdi Petrina, jer će se nesporazum s građevinskom inspekcijom u tijeku današnjeg dana otkloniti. Budući vodeni trg trebao bi se nalaziti na Raduči uz plažu.

Sama lokacija veličine 310 metra četvornih je tako pozicionirana da će budući hologram biti vidljiv gotovo iz svakog kutka stare gradske jezgre. Dimenzije vodenog platna prema projektu iznose 106 metra četvornih, a 16 sapnica besprijekorno čistu vodu dizat će na oko 2 metra visine. Projekcijsko jedro izradit će se od kanaliranog kamena s dva režima korištenja.

Na vodenom zidu tijekom čitavog dana i noći poput holograma trebali bi se vrtjeti najatraktivniji motivi Primoštena. U rasteru će biti još dvadesetak vodoskoka, a na samoj mikrolokaciji parkovni arhitekti osmislit će hortikulturu koja bi se trebala uklopiti u mediteranski, točnije primoštenski okoliš.

vedrana stočić


 

Naslovnica Šibenik