Dalmacija Šibenik

VODICE NE ODUSTAJU OD RUKOMETNOG IGRALIŠTA DO KOJEG JE DOŠLA TVRTKA ‘HOTELI OLYMPIA’

Vodice i Jolly na sudu zbog sportskih terena

Poglavarstvo Vodica će angažirati eminentnu odvjetničku tvrtku iz unutrašnjosti zemlje koja svojom neutralnošću ne bi bila podložna nikakvim utjecajima

Poglavarstvo Vodica će angažirati eminentnu odvjetničku tvrtku iz unutrašnjosti zemlje koja svojom neutralnošću ne bi bila podložna nikakvim utjecajima

Sportski objekti na Hangaru, kojima su se koristili mladi
brojnih vodičkih sportskih udruga, srušeni su bez dozvole
/ NIKŠA STIPANIČEV / CROPIX

Grad Vodice nije odustao od pokretanja sudskog postupka utvrđivanja prava vlasništva nad rukometnim igralištem i pratećim objektima na Hangaru, odnosno od postupka rješavanja naknade štete od tvrtke “Hoteli Olympia” u vlasništvu Jolly JBS-a, koja je do tog sportskog objekta došla kupnjom većinskog paketa dionica bivšega HTP-a ‘Vodičanka’.

- Domicilni odvjetnici koje smo angažirali i zatražili mišljenje u ovom slučaju, podjednako su izrazili  svoju skepsu u povoljan ishod parnice za Grad Vodice.   Smatraju da bi sudski troškovi bili visoki, uz malu mogućnost da se predmetna tužba pozitivno riješi.  Međutim, stav Poglavarstva je da se angažira jedna eminentna odvjetnička kuća iz unutrašnjosti zemlje koja svojom neutralnošću ne bi bila podložna nikakvim utjecajima  – kaže vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev. Inače, rukometno igralište s pripadajućim svlačionicama i društvenim prostorijama, pod nerazjašnjenim okolnostima, ušlo je u temeljni kapital “Vodičanke” tijekom njezine pretvorbe prije 15 godina.

Vodička javnost smatra da su rečeni sportski sadržaji po “slovu zakona” morali ostati u gradskom vlasništvu jer su ih gradile i u njih ulagale brojne generacije  Vodičana kroz Rukometni klub “Olympia” i NK “Vodice”. Tvrtka “Hoteli Olympia” nedavno je do temelja srušila ugostiteljsko-sportski kompleks uz rukometno igralište – snack-bar i dojučerašnje svlačionice RK “Olimpia” i NK “Vodice”. Radovi na rušenju obavljeni su bez prethodno zatražene dozvole za uklanjanje od Županijskog ureda za prostorno planiranje.

Rečena hotelska kuća planirala je na tom prostoru, već do početka ove sezone, izgraditi suvremene objekte turističko-ugostiteljskog sadržaja. No, kako neslužbeno doznajemo, radovi su obustavljeni jer je zapelo u dobivanju lokacijske i građevinske dozvole.

Grijesi HFP-a

To što je Grad Vodice ostao bez brojnih sportskih sadržaja, drže vodički sportski djelatnici, najveći krivac je Hrvatski fond za privatizaciju. Tvrde oni da je HFP ozakonio nezakonito napravljen elaborat o pretvorbi HTP-a ‘Vodičanka’. To je potvrdio i nalaz Državne revizije, ali se ništa nije promijenilo.

 

Naslovnica Šibenik