Dalmacija Šibenik

Gradonačelnica Šibenika: Petrina, ne ometajte me u radu

U otvorenom pismu, što ga je uputila javnosti, Nedjeljka Klarić moli primoštenskog načelnika Stipu Petrinu da je više ne ometa u radu i ne izlazi u javnost s netočnim podacima koji se tiču Šibenika. On je, naime, na javnoj tribini u Primoštenu govorio i o šibenskim primjerima, govoreći o “diskriminatorskom odnosu države prema općini na čijem je čelu”.

“Kako ste mogli komentirati gradnju bazena u Crnici i tvrditi da je građen bez dozvole, kada to nije točno?” piše gradonačelnica Klarić navodeći pri tome brojeve građevinske i uporabne dozvole. “Što se tiče marine u Mandalini, projekt se temelji na zakonitoj prostorno-planskoj dokumentaciji, a investitor je privatni poduzetnik, a ne Grad Šibenik”, riječi su gradonačelnice Klarić.

 - Kad u svojem pismu već potencira transparentnost, neka onda kaže koliko je taj privatni poduzetnik za izgrađene objekte u Mandalini do danas uplatio komunalnog doprinosa na račun Grada te, kao što ste naveli za bazen, navedite i za te objekte broj građevinske dozvole, kaže Stipe Petrina, navodeći da je njezino pismo “dio orkestriranog napada na njega od HDZ-a. - Nakon što se očitovao primoštenski HDZ, očito se i ona morala oglasiti.

Marijan DŽAMBO/EPEHA

Naslovnica Šibenik