Dalmacija Šibenik

ZAVRŠEN 3. SUSRET VINARA I VINOGRADARA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Stipi Kneževiću dvostruka kruna za butelje

ZAVRŠEN 3. SUSRET VINARA I VINOGRADARA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Merlot Stipe Kneževića najbolje je buteljirano crno vino, a njegov Debit osvojio je i prvu nagradu kod bijelih vina

Stipi Kneževiću magradu je uručio župan Goran Pauk
Merlot Stipe Kneževića najbolje je buteljirano crno vino, a njegov Debit osvojio je i prvu nagradu kod bijelih vina

Nakon Skradina, drugom večeri u vodičkom hotelu Imperial na kojoj su proglašena najbolja buteljirana (zatvorena) vina, završen je 3. susret vinara i vinogradara Šibensko-kninske županije.

Apsolutni pobjednik ove manifestacije je Stipe Knežević iz Oklaja, koji se okitio titulama najboljih vina iz berbe 2007.g. u obje kategorije. Naime, Knežević je sa svojim Merlotom osvojio nagradu za najbolje buteljirano crno vino, a njegov Debit pobijedio je i u kategoriji zatvorenih bijelih vina.

Prema odlukama ocjenjivačkog suda pod predsjedanjem enologa Ante Grubišića, nagradu za drugo mjesto kod «crnjaka» ponijelo je vino Žuki Barik Josipa Žuvana, vinara iz Primoštena, dok je treće vino Merlot Ankice i Mile Gojanović iz šibenske Dubrave.

U kategoriji bijelih vina titulu viceprvaka ponijela je tvrtka “Lasin” d.o.o. Ive Džape iz Oklaja s Debitom, dok je treća nagrada pripala Maraštini Jose Sladića iz Šibenika.

Nagradjeni Vinari i Vinogradari sa županom Goranom Paukom;
Ankica Gojanović, Josip Sladić, Stipe Knezević i Josip Zuan 
Svim nagrađenima pripao je i novčani iznos od po pet tisuća kuna koji je dodijelila Šibensko-kninska županija.

- Očekivao sam dobre rezultate, pogotovo za moj Debit koji je i na državnom natjecanju «Gastro» u Zagrebu visoko bodovno ocijenjen. No, nisam se nadao pobjedi Merlota kod crnih vina jer je bila žestoka konkurencija s primoštenskim vinarima i njihovim Babićem. Inače, nakon Oluje u svom Oklaju na porušenom ognjištu obnovio sam vinograd i posadio 18 tisuća mladih loza. Godišnje proizvedem oko 15 tisuća litara Debita, Maraštine i Merlota – kazao nam je dvostruki slavljenik Stipe Knežević.

Susret vinara organizirali su Društvo agronoma i Poljoprivredno-savjetodavna služba uz pomoć Gospodarske i Obrtničke komore, a glavni pokrovitelj bila je Županija.

Naslovnica Šibenik